Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall - Πτώση άνω του -4% για το ADR της ΕΤΕ

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall - Πτώση άνω του -4% για το ADR της ΕΤΕ
O Dow Jones υποχωρεί στο -0,01% και τις 18.251 μονάδες
Οριακές μεταβολές καταγράφουν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να αποτιμούν τα μικτά μακροοικονομικά μεγέθη των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχωρεί στο -0,01% και τις 18.251 μονάδες, ο Nasdaq στο -0,04% και τις 5.048 μονάδες και ο S&P 500 στο -0,02% και τις 2.120 μονάδες.
Παράλληλα, το ADR της ΕΤΕ καταγράφει σημαντική πτώση στο -4,14% και τα 1,39 δολάρια.
Νωρίτερα, πτώση 0,3% κατέγραψε σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, για πέμπτο συνεχή μήνα.
Οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι η βιομηχανική παραγωγή θα υποχωρούσε κατά 0,2% τον Απρίλιο.
Η μεταποιητική παραγωγή παρέμεινε σταθερή.
Αν εξαιρεθούν τα αυτοκίνητα, η μεταποίηση υποχώρησε κατά 0,1%.
Όπως αναμενόταν, η παραγωγή ορυχείων και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας υποχώρησαν τον προηγούμενο μήνα, ενώ η παραγωγική ικανότητα υποχώρησε στο 78,2% από 78,6% τον Μάρτιο, καταδεικνύοντας τις μικρές πιέσεις κόστους στις τιμές των εμπορευμάτων.
Παράλληλα, άνοδο κατέγραψε ο μεταποιητικός δείκτης Empire State στις ΗΠΑ τον Μάιο, καθώς διαμορφώθηκε στις 3,09 μονάδες, έναντι των -1,2 μονάδων τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή, η FED Νέας Υόρκης.
Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο ο δείκτης είχε υποχωρήσει σε αρνητικό έδαφος, καταγράφοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Δεκέμβριο.
Τα στοιχεία του Μαΐου, αν και υποδηλώνουν βελτίωση, εντούτοις είναι κατώτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών, που προσδοκούσαν σε αύξηση του δείκτη στις 5-5,5 μονάδες.
Οι νέες παραγγελίες επίσης ενισχύθηκαν, ενώ ο δείκτης αποστολών παρέμεινε αμετάβλητος.
Αντιθέτως, οι προοπτικές έξι μηνών υποχώρησαν στις 29,8 μονάδες τον Μάιο, από 37,1 μονάδες τον Απρίλιο, κοντά στα χαμηλά διετίας, τις 25,6 μονάδες, τον Φεβρουάριο τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης