Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρία: Αποσύρθηκαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από τμήματα της πόλης Palmyra - 300 οι νεκροί

tags :
Συρία: Αποσύρθηκαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από τμήματα της πόλης Palmyra - 300 οι νεκροί
Περίπου 300 οι νεκροί από τις συγκρούσεις
(upd 2) Περίπου 300 άτομα έχασαν τη ζωή τους, κυρίως τζιχαντιστές και στρατιώτες του συριακού καθεστώτος, τις τελευταίες ημέρες και συγκεκριμένα, από την Τετάρτη , όταν το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε επίθεση κατά της αρχαίας πόλης Palmyra (Παλμύρα) στη Συρία.
Αυτό ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με το οποίο τα θύματα είναι 123 στρατιώτες και πολιτοφύλακες, 115 τζιχαντιστές και 57 άμαχοι, από τους οποίους δεκάδες εκτελέστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος.
Στο μεταξύ, ο συριακός στρατός σκότωσε πέντε ηγέτες του Ισλαμικού Κράτους  σε επιχείρηση στην ανατολική Συρία, όπως μετέδωσε η κρατική συριακή τηλεόραση.
Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ χθες ανακοίνωσαν ότι οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση κατά την οποία σκότωσαν έναν Τυνήσιο, ηγετικό στέλεχος του ΙΚ στην ίδια περιοχή της Συρίας.
Στο μεταξύ, αποσύρθηκαν οι  τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από τμήματα της πόλης Palmyra (Παλμύρα), στη Συρία, τις οποίες είχαν καταλάβει χθες,  Σάββατο 16 Μαίου, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ένας σύρος αξιωματούχος και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με το οποίο οι τζιχαντιστές του ΙΚ αποσύρθηκαν από τα βόρεια τμήματα της πόλης, αλλά εξακολουθούν να έχουν υπό τον έλεγχό τους ένα χωριό στα βόρεια της Παλμύρας.
Πάντως, η κρατική συριακή τηλεόραση, επικαλούμενη στρατιωτική πηγή, μετέδωσε ότι ο στρατός σκότωσε δεκάδες τζιχαντιστές του ΙΚ στα ανατολικά της Palmyra, ενώ "καταδιώκει τους εναπομείναντες (μαχητές) στην περιοχή που υποχωρούν με διαφορετική κατεύθυνση".

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Στην πόλη Palmyra (Παλμύρα), στη Συρία, εισέβαλαν σήμερα οι δυνάμεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι τζιχαντιστές "κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου τμήματός" της.
Την επίθεσή τους κατά της Παλμύρας, πόλης στρατηγικής σημασίας, ξεκίνησαν οι δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους την Τετάρτη και προωθήθηκαν προς τον αρχαιλογικό χώρο τόσο την Πέμπτη, όσο και χθες.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν 49 πολίτες κατά τη διάρκεια της επίθεσης.
Ο Rami Abdel Rahman (Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν), διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως «το  Ισλαμικό Κράτος προωθήθηκε και κατέλαβε το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Παλμύρας και οι σφοδρές συγκρούσεις συνεχίζονται».

(Πρώτη ενημέρωση 22:16, Σάββατο 16 Μαίου 2015)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης