Τελευταία Νέα
Διεθνή

Evans (FED): Στόχος της FED θα έπρεπε να είναι η ενίσχυση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ άνω του 2%

Evans (FED): Στόχος της FED θα έπρεπε να είναι η ενίσχυση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ άνω του 2%
Ο στόχος για τον πληθωρισμό δεν πρόκειται να επιτευχθεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, τόνισε το μέλος της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας
Αντιμέτωπη με επίπεδα πληθωρισμού πολύ χαμηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα, η FED θα έπρεπε να στοχεύσει να ενισχύσει τον πληθωρισμό πάνω από τον στόχο της για αύξησή του στο 2%, διατηρώντας τα επιτόκια κοντά στο μηδέν μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, τονίζει το μέλος της αμερικανικής ομοσπονδιακής τράπεζας, Charles Evans.
«Η νομισματική πολιτική θα έπρεπε να είναι αρκετά διευκολυντική ώστε οι οιωνοί να είναι υπέρ μιας μέτριας ανόδου του πληθωρισμού πάνω από τον στόχο 2% μεσοπρόθεσμα», ανέφερε.
Προκειμένου να καταστήσουμε ένα κατάλληλο ανοδικό μομέντουμ όσον αφορά τον πληθωρισμό, νομίζω ότι θα ήταν κατάλληλο να αυξήσουμε τον στόχο για τα επιτόκια κεφαλαίου σταδιακά μόνον για κάποιο διάστημα, μετά την πρώτη αύξηση των επιτοκίων.
Παράλληλα, ο Evans ανέφερε μια ακόμη φορά τις συνήθεις απόψεις του για διατήρηση των επιτοκίων χαμηλά μέχρι τις αρχές του 2006, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που οι υπόλοιποι κεντρικοί τραπεζίτες στις ΗΠΑ εκτιμούν ότι θα ήταν κατάλληλο.
Αναφερόμενος στον πληθωρισμό, σημείωσε ότι δεν πρόκειται να φθάσει τον στόχο που έχει τεθεί για ακόμη τρία χρόνια, ενώ προειδοποίησε ότι αν δεν υπάρξει μια επιθετική κίνηση για την ενίσχυση του πληθωρισμού, ο κόσμος ίσως αρχίσει να υποθέτει ότι η FED είναι ικανοποιημένη στο να χάνει τους στόχους που θέτει, περιορίζοντας την αποτελεσματικότητα της νομισματικής πολιτικής.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης