Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περισσότερες αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ Μάιο και Ιούνιο προαναγγέλλουν Coeure και Noyer

tags :
Περισσότερες αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ Μάιο και Ιούνιο προαναγγέλλουν Coeure και Noyer
Έτοιμη η ΕΚΤ να αναλάβει περαιτέρω δράση σύμφωνα με τους αξιωματούχους
Μικρή αύξηση της αγοράς κρατικών ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα - στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE) – προανήγγειλε ο Benoit Coeure, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Παράλληλα ο Christian Noyer δήλωσε ότι η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αναλάβει περαιτέρω δράση, επεκτείνοντας το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, προκειμένου να αυξηθεί ο πληθωρισμός.
Σύμφωνα με τον Coeure, η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μικρή αύξηση των αγορών τον Μάιο και τον Ιούνιο λόγω της χαμηλής ρευστότητας που παρατηρείται στις αγορές τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι οι προσαρμογές αυτές δεν σχετίζονται με την αστάθεια στην αγορά ομολόγων.
«Το εκτελεστικό συμβούλιο της ΕΚΤ είναι έτοιμο να αναλάβει περαιτέρω δράση για να αντιμετωπίσει τους κινδύνους του παρατεταμένα χαμηλού πληθωρισμού», διαμηνύει ο Noyer.
Ο Γάλλος αξιωματούχος κάλεσε επίσης τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης να συνοδεύσουν την ποσοτική χαλάρωση από την εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προτροπή την οποία επαναλαμβάνει συνεχώς και ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi.
Σημειώνεται ότι το μηνιαίο ύψος αγοράς κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ διαμορφώνεται στα 60 δισ. ευρώ, ενώ το πρόγραμμα θα παραμείνει σε εφαρμογή μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης