Τελευταία Νέα
Διεθνή

Από τα ιστορικά υψηλά υποχώρησαν Dow και S&P 500

tags :
Από τα ιστορικά υψηλά υποχώρησαν Dow και S&P 500
Το ADR της ΕΤΕ κατέγραψε πτώση στο -0,71% και τα 1,39 δολάρια
Από τα ιστορικά υψηλά υποχώρησαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές έλαβαν μικτά μηνύματα κατόπιν της δημοσίευσης των πρακτικών της τελευταίας της συνεδρίασης της Fed.
Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχώρησε στο -0,15% και τις 18.285 μονάδες και ο S&P 500 στο -0,09% και τις 2.126 μονάδες.
Ο Nasdaq αντίθετα, ενισχύθηκε στο +0,03% και τις 5.072 μονάδες
Το ADR της ΕΤΕ κατέγραψε πτώση στο -0,71% και τα 1,39 δολάρια.
Το επιτόκιο του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου υποχωρεί σήμερα στο 2,26%.
Το δολάριο σημειώνει κέρδη έναντι του δολαρίου, καθώς ενισχύεται στα 1,102 δολάρια/ευρώ.
Νωρίτερα, σχεδόν απίθανη πρέπει να θεωρείται η αύξηση των επιτοκίων της Fed τον Ιούνιο, καθώς ελάχιστοι Αμερικανοί τραπεζίτες τάσσονται υπέρ της άμεσης αναπροσαρμογής των επιτοκίων.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, η οποία διεξήχθη στις 16 και 17 Ιουνίου, η ιδέα της αύξησης των επιτοκίων τον Ιούνιο αποκτά ολοένα και λιγότερους υποστηρικτές.
Σύμφωνα με τα δημοσιευθέντα πρακτικά, ελάχιστα στελέχη της Fed θεωρούν πως η κατάσταση της οικονομίας δικαιολογεί την άμεση αύξηση των επιτοκίων.
Αντίθετα, αρκετοί τραπεζίτες εκτιμούν πως ο Ιούνιος είναι ακατάλληλος μήνας, καθώς τα μακροοικονομικά μεγέθη δεν εκπληρώνουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.
Πάντως, σε γενικές γραμμές, οι αξιωματούχοι της Fed αποτίμησαν ως παροδικά τα αδύναμα στοιχεία του α’ 3μηνου του 2015, εκτιμώντας πως ο ήπιος ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ θα συνεχιστεί και τα επόμενα τρίμηνα.
Ως εκ τούτου, οι Αμερικανοί τραπεζίτες προτείνουν την μετάθεση της αύξησης των επιτοκίων για τους επόμενους μήνες του 2015.
Παράλληλα, συνολικό πρόστιμο 5,8 δισ. δολαρίων επέβαλαν οι αμερικανικές αρχές σε έξι από τις μεγαλύτερες τράπεζες παγκοσμίως, λόγω του σκανδάλου χειραγώγησης των συναλλαγματικών ισοτιμιών.
Ειδικότερα, οι αμερικανικές αρχές επέβαλαν συνολικό πρόστιμο 5,8 δισ. δολαρίων στις JP Morgan, Barclays, Royal Bank of Scotland, UBS, Citigroup και Βank of America Merrill Lynch.
Σύμφωνα με το Bloomberg, τέσσερις εξ αυτών – Citigroup, JP Morgan, Barclays και RBS – δήλωσαν ένοχες για τη χειραγώγηση της συναλλαγματικής ισοτιμίας μεταξύ ευρώ και δολαρίου.
Ένοχη δήλωσε και η UBS για την υπόθεση της χειραγώγησης των επιτοκίων.
Η Citigroup θα καταβάλλει 925 εκ. δολάρια, η Barclays 650 εκ. δολάρια, η JP Morgan 550 εκ. δολάρια, η RBS 395 εκ. δολάρια και η UBS 203 εκ. δολάρια.
Παράλληλα, η Barclays καλείται να καταβάλλει ακόμη 1,3 δισ. δολάρια λόγω της παραβίασης των κανονισμών στο εμπόριο των commodities.
Για την ίδια υπόθεση, 205 εκ. δολάρια θα καταβάλλει και η Bank of America.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης