Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel (Γερμανία): Πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα – Ακόμη μένουν πολλά να γίνουν

Merkel (Γερμανία): Πρέπει να υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα – Ακόμη μένουν πολλά να γίνουν
Απαιτείται πολύ έντονη δουλειά στις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια προτού υπάρξει μια λύση για την Ελλάδα
Την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα εξέφρασε για μια ακόμη φορά η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, σε σημερινές δηλώσεις της κατά την άφιξή της στη Σύνοδο Κορυφής, τονίζοντας παράλληλα ότι ακόμη μένει να γίνει πολλή δουλειά.
Όπως ανέφερε, είναι σαφές ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να εργάζεται με τους πιστωτικούς θεσμούς και ότι πρέπει να υπάρξει πολύ έντονη δουλειά στις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια προτού υπάρξει μια λύση για την Ελλάδα.
Η Angela Merkel αναφερόμενη στη χθεσινή συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, κατέστησε σαφές ότι δεν προέκυψε κάποιο σημαντικό επίτευγμα.
«Ήταν μια πολύ φιλική και εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων, όμως είναι επίσης σαφές ότι ακόμη μένει πολλή δουλειά να γίνει με τους τρεις θεσμούς, υπάρχουν πολλά να γίνουν», σημείωσε.
Ακόμη, συμπλήρωσε ότι «η Γαλλία και η Γερμανία εξέφρασαν την πρόθεσή τους στον έλληνα πρωθυπουργό ότι όταν υπάρχουν ζητήματα που χρήζουν συζήτησης, όποτε απαιτείται βοήθεια που πρέπει να δοθεί, αυτό θα γίνει, όμως πρέπει να υπάρξει λύση με τους τρεις θεσμούς και πρέπει να γίνει πολύ, πάρα πολύ έντονη εργασία».
Σημειώνεται ότι χθες, κατά τη διάρκεια της τριμερούς συνάντησης Τσίπρα, Hollande, Merkel, στην οποία οι τρεις ηγέτες συμφώνησαν ότι έχει καταγραφεί σημαντική πρόοδος, τονίστηκε η ανάγκη να υπάρξει μια ενιαία συμφωνία, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, για την Ελλάδα.
Παράλληλα, οι ηγέτες της Γαλλίας και της Γερμανίας δεσμεύτηκαν να συνδράμουν και προσωπικά ώστε να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν μια συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης