Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kasparov (Ρωσία): «Αρπακτικό» ο Putin – Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη με την Ευρώπη όσο είναι στην εξουσία

Kasparov (Ρωσία): «Αρπακτικό» ο Putin – Δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη με την Ευρώπη όσο είναι στην εξουσία
«Ήδη έχει δοκιμάσει το αίμα και δεν πρόκειται να σταματήσει, χρειάζεται σύγκρουση», σημείωσε χαρακτηριστικά
«Αρπακτικό» χαρακτήρισε τον ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, ο ρώσος πρώην πρωταθλητής του σκάκι και αντιπολιτευόμενος πολιτικός, Garry Kasparov, ο οποίος σε συνέντευξή του στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων, EFE, υπογράμμισε ότι η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη όσο παραμένει στην εξουσία ο πρόεδρος Vladimir Putin.
Κατά τη διάρκεια της έναρξης του Φόρουμ Ελευθερίας στο Όσλο, που θα λάβει χώρα στη νορβηγική πρωτεύουσα από σήμερα μέχρι και την Τετάρτη και στο οποίο συμμετέχουν υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διανοούμενοι, ο Kasparov σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι πιθανή «μια ειρηνική συνύπαρξη με ένα δικτάτορα, ο οποίος είναι σαν αρπακτικό».
«Ήδη έχει δοκιμάσει το αίμα και δεν πρόκειται να σταματήσει, χρειάζεται σύγκρουση», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «αυτό είναι ο μόνος τρόπος να πείσει τον ρωσικό λαό ότι είναι απαραίτητο».
«Δεν μπορεί να σταματήσει, διότι τη στιγμή που θα το κάνει, θα φανεί αδύναμος στα μάτια των ρώσων», σημείωσε ο Kasparov, ο οποίος σημειωτέον ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το σκάκι το 2005 για να λάβει μέρος στο κίνημα υπέρ της δημοκρατίας στη Ρωσία.
Πρόσθεσε δε, ότι «δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνεχίσει τις συγκρούσεις», οι οποίες «μπορεί να είναι μειωμένης ταχύτητας, όπως τώρα, ή μπορεί να πολύ επιθετικές, όμως η Ευρώπη πρέπει να καταλάβει ότι όσο ο Putin είναι στην εξουσία, δεν θα υπάρξει ειρήνη στην Ευρώπη».
Σύμφωνα με τον Garry Kasparov, η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ενωμένη ενάντια στον Putin, παρά το γεγονός ότι ακούγονται φωνές από πολλές πλευρές, όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Ελλάδα και η Τσεχία, για την ανάγκη να υπάρξει κάποιου είδους συμβιβασμός, διότι η αντιπαράθεση με τη Ρωσία είναι αντιπαραγωγική».
Ερωτηθείς για το μέλλον που ελπίζει για τη Ρωσία, ο Kasparov φάνηκε πεπεισμένος ότι παρά την αβεβαιότητα, αυτό που είναι εγγυημένο είναι ότι «ο Putin θα πεθάνει στο Κρεμλίνο».
«Ο Putin δεν έχει πολιτική ούτε άλλη ζωή εκτός του Κρεμλίνου», σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «γι' αυτόν τον λόγο κρατάει τη θέση του στο Κρεμλίνο για το υπόλοιπο της ζωή του».
Αν αυτό θα κρατήσει λίγο ή πολύ, δεν το ξέρω, το καλό όμως είναι ότι δεν το ξέρει ούτε ο Putin, ανέφερε.
Τέλος, επισήμανε ότι όσο περισσότερο παραμένει στην εξουσία ο Putin, τόσο μεγαλύτερο είναι το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσει η Ρωσία και ο υπόλοιπος κόσμος.

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελ. Κάτσουρα
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης