Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντικές απώλειες στη Wall λόγω ενίσχυσης του δολαρίου

tags :
Σημαντικές απώλειες στη Wall λόγω ενίσχυσης του δολαρίου
Το ADR της ΕΤΕ καταγράφει πτώση στο -3,31% και τα 1,32 δολάρια
Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές αποδοκιμάζουν την ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ.
Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχωρεί στο -0,53% κα τις 18.136 μονάδες, ο Nasdaq στο -0,36% και τις 5.071 μονάδες και ο S&P 500 στο -0,42^ και τις 2.117 μονάδες.
Το ADR της ΕΤΕ καταγράφει πτώση στο -3,31% και τα 1,32 δολάρια.
Η σημερινή πτώση για τους αμερικανικούς δείκτες αποδίδεται στην ενίσχυση του δολαρίου στα 1,09 ανά ευρώ.
Την ίδια ώρα, το επιτόκιο του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου ενισχύεται στο 0,64% και του 10ετούς στο 2,20%.
Νωρίτερα, άνοδο 0,9% σημείωσε ο σύνθετος δείκτης τιμών κατοικιών είκοσι πόλεων Case-Shiller, στις ΗΠΑ, τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, Τρίτη.
Μεταξύ των 19 πόλεων που παρουσίασαν αύξηση τιμών, η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ μόνο στη Νέα Υόρκη οι τιμές υποχώρησαν οριακά, κατά 0,1%.
Σε ετήσια κλίμακα, ο δείκτης αυξήθηκε κατά 5%.
Σημειώνεται ότι οικονομολόγοι ανέμεναν σε ετήσια βάση αύξηση των τιμών κατά 4,6% και σε μηνιαία κατά 0,7%, ωστόσο διαψεύστηκαν επί τα βελτίω.
Παράλληλα, πτώση 0,5% στις παραγγελίες διαρκών αγαθών καταγράφηκε στις ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σημειώνεται, ωστόσο, ότι εξαιρουμένων των παραγγελιών στον τομέα των μεταφορών, οι παραγγελίες ενισχύθηκαν κατά 0,5%.
Οι παραγγελίες, εξαιρουμένων των στρατιωτικών παραγγελιών, αυξήθηκαν κατά 1%, διαψεύδοντας επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση 0,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης