Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη στη Wall εν μέσω των δηλώσεων Draghi για την Ελλάδα

tags :
Οριακά κέρδη στη Wall εν μέσω των δηλώσεων Draghi για την Ελλάδα
Tο ADR της ΕΤΕ καταγράφει άνοδο στο +1,43% και τα 1,42 δολάρια
Με οριακά κέρδη διαπραγματεύονται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς οι επενδυτές αποτιμούν τις δηλώσεις του διοικητή της ΕΚΤ, Mario Draghi.
Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύεται στο +0,09% και τις 18.028 μονάδες, ο Nasdaq στο +0,21% και τις 5.087 μονάδες και ο S&P 500 στο +0,04% και τις 2.110 μονάδες.
Παράλληλα, το ADR της ΕΤΕ καταγράφει άνοδο στο +1,43% και τα 1,42 δολάρια.
Νωρίτερα, ο Mario Draghi άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων για την Ελλάδα, υπό την προϋπόθεση ωστόσο πως θα έχει επέλθει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών και θα εκταμιευθεί μέρος της δόσης προς την Αθήνα.
Μια εκταμίευση δόσης προς την Ελλάδα θα ήταν ένας καλός λόγος για να εξετάσει η ΕΚΤ το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων για την Ελλάδα", εξήγησε ο διοικητής της ΕΚΤ, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη.
Η Ελλάδα ήδη έχει υψηλό όριο στην έκδοση εντόκων γραμματίων, δεν δίστασε ωστόσο να σχολιάσει.
Η ΕΚΤ επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, διεμήνυσε ο κεντρικός τραπεζίτης, για να τονίσει ωστόσο πως η Αθήνα θα πρέπει να καταλήξει σε ισχυρή συμφωνία με τους δανειστές της.
Την ίδια στιγμή ο κεντρικός τραπεζίτης κατέστησε σαφές πως η συμφωνία μεταξύ Αθήνας και δανειστών θα πρέπει να περιλαμβάνει πρόβλεψη για τις εστίες αστάθειας στο τραπεζικό σύστημα.
Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα βρίσκονται σε εξέλιξη και πρέπει να υπάρξει ισχυρή συμφωνία, πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης