Τελευταία Νέα
Διεθνή

Guardian: Η Ελλάδα βαδίζει προς την έξοδο - Έξω φρενών η Αθήνα από την εμμονή των δανειστών στη λιτότητα

Guardian: Η Ελλάδα βαδίζει προς την έξοδο - Έξω φρενών η Αθήνα από την εμμονή των δανειστών στη λιτότητα
"Η Αθήνα είναι αγριεμένη από την εμμονή των δανειστών για περαιτέρω μέτρα λιτότητας"
Με πρωτοσέλιδο τον Αλέξη Τσίπρα θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή η βρετανική εφημερίδα The Guardian, προειδοποιώντας πως η Ελλάδα βαδίζει προς την έξοδο…
Εστιάζοντας στις τελευταίες καταιγιστικές εξελίξεις, το φύλλο της Παρασκευής τιτλοφορείται «η Ελλάδα βαδίζει προς την έξοδο».
Μάλιστα, ο τίτλος συνοδεύεται από τη φωτογραφία του Αλέξη Τσίπρα με την ελληνική σημεία.
Στον υπότιτλο, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει πως η Αθήνα είναι αγριεμένη από την εμμονή των δανειστών για περαιτέρω μέτρα λιτότητας.
«Αγριεμένη από τις εκκλήσεις για περισσότερη λιτότητα, η Αθήνα αρνείται να καταβάλλει 300 εκ. ευρώ στο ΔΝΤ» επισημαίνει χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στην απόφαση της Ελλάδας να ενοποιήσει τις τέσσερις δόσεις προς το Ταμείο.


Το πρωτοσέλιδο του Guardian

Embedded image permalink


Σχολιάζοντας την απόφαση της Ελλάδας, αξιωματούχος του ΔΝΤ, μιλώντας στους Financial Times, σχολίασε πως πρόκειται για μία πολιτική και όχι οικονομική απόφαση.
Η δόση των 300 εκ. ευρώ της Παρασκευής, όπως και αυτή της 12ης Ιουνίου (350 εκ. ευρώ) είναι σχετικά μικρή, ώστε η Ελλάδα να μην διαθέτει τα απαιτούμενα χρήματα.
«Πρόκειται για μία διαπραγματευτική τακτική» σημειώνει ο ίδιος αξιωματούχος.
Από την πλευρά της Eurasia Group, ο Mujtaba Rahman υπογραμμίζει πως πρόκειται για μία περιττή απόφαση της Ελλάδας, η οποία υπονομεύει περαιτέρω την πρόθεση των δανειστών για λύση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης