Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Αυξήθηκε 1,2% ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Μάιο του 2015

Κίνα: Αυξήθηκε 1,2% ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Μάιο του 2015
Διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο
Αύξηση 1,2% κατέγραψε ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Κίνα, σε ετήσια βάση, τον Μάιο, έναντι ανόδου 1,5% που είχε σημειωθεί τον Απρίλιο, κάτι που δίνει στην κυβέρνηση το περιθώριο να εφαρμόσει μέτρα τόνωσης της επιβραδυνόμενης οικονομίας.
Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Κίνας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο, όταν αυξήθηκε κατά 0,8% σε ετήσια βάση, τον χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης εδώ και περισσότερο από πέντε χρόνια.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές καταναλωτή υποχώρησαν κατά 0,2%, χωρίς μεταβολή έναντι του Απριλίου.
Η πτώση των τιμών των λαχανικών, φρούτων και αυγών, εξαιτίας εποχικών παραγόντων, αποτέλεσε τη βασική αιτία της μικρότερης αύξησης του δείκτη τιμών καταναλωτή, σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία.
Εν τω μεταξύ, σήμερα, Τρίτη, ανακοινώθηκε και ο δείκτης τιμών παραγωγού για τον Μάιο, ο οποίος επέστρεψε στην πτώση και συγκεκριμένα υποχώρησε κατά 4,6% σε ετήσια βάση, όπως και τον Απρίλιο.
Πρόκειται για τον 39ο μήνα πτώσης του δείκτης, κάτι που προσθέτει αποπληθωριστικές πιέσεις, όπως αναφέρει η κινεζική στατιστική υπηρεσία.
Σε σχέση με τον Απρίλιο, ο δείκτης τιμών παραγωγού συρρικνώθηκε κατά 0,1% τον Μάιο, κάτω από το 0,3% του προηγούμενου μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης