Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ελλάδα πρέπει να βγει το ταχύτερο δυνατόν από την Ευρωζώνη – Δεν έχει βιώσιμο οικονομικό μέλλον

Η Ελλάδα πρέπει να βγει το ταχύτερο δυνατόν από την Ευρωζώνη – Δεν έχει βιώσιμο οικονομικό μέλλον
Ακόμη και αν οι Βρυξέλλες επιλύσουν κάπως το ελληνικό ζήτημα, θα ακολουθήσουν άλλες χώρες όπως η Ιταλία ή Ισπανία και τότε η Ε.Ε. και η ΕΚΤ δεν θα είναι σε θέση να απορροφήσουν τους κραδασμούς
Η Ελλάδα θα πρέπει να βγει το ταχύτερο δυνατόν από τη ζώνη του ευρώ, επισημαίνεται σε δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, καθώς το οικονομικό της μέλλον, όπως και των υπολοίπων χωρών και ειδικότερα των φτωχότερων, δεν είναι βιώσιμο.
Μάλιστα, όπως σημειώνεται, αυτό που πλέον είναι σαφές είναι ότι η τρόικα δεν έρχεται στο τραπέζι των συνομιλιών για να διαπραγματευτεί, αλλά για να επιβάλει τη θέλησή της.
Οι χώρες που έχουν τα μεγαλύτερα χρέη είναι οι πιο ευάλωτες σε κινδύνους και αν δεν βγουν από τη ζώνη του ευρώ, τότε, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται, «σύντομα η Γερμανία θα αποφασίζει τι θα τρως, τι θα μαθαίνουν τα παιδιά σου στο σχολείο και πώς θα πρέπει να συμπεριφέρεσαι».
Η Ευρωζώνη πρέπει να αποτύχει και το ίδιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό σημειώνεται είναι το καλύτερο για όσους δεν συμμετέχουν στους κύκλους εξουσίας μακροπρόθεσμα.
Αυτό που θα έπρεπε να κάνουν τώρα οι χώρες είναι να «προφυλάξουν» τους εαυτούς τους όσο μπορούν καλύτερα από τις συνέπειες μιας τέτοιας αποτυχίας.
Αν και οι κυβερνήσεις οπουδήποτε στην Ευρώπη ονειρεύονται μια πιο συγκεντρωτική εξουσία, η οικονομική πραγματικότητα υποδεικνύει αποκέντρωση.
Ακόμη και αν οι Βρυξέλλες επιλύσουν κάπως το ελληνικό ζήτημα, θα ακολουθήσουν άλλες χώρες, θα γίνουν στόχοι των χρηματοπιστωτικών αγορών και όταν φθάσει η στιγμή που θα βρεθούν σε αυτή τη θέση η Ιταλία ή η Ισπανία, που και οι δύο είναι σε πολύ επισφαλή θέση, η Ε.Ε. και η ΕΚΤ, πολύ απλά, δεν θα είναι σε θέση να απορροφήσουν τους κραδασμούς.
«Αν η Ευρώπη δεν γίνει ποτέ αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να είναι, γιατί τότε να θέλει κάποιος να γίνει μέλος της», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης