Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τον ρόλο της Deutsche Bank σε υπόθεση φοροδιαφυγής στη Γερμανία ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές

Τον ρόλο της Deutsche Bank σε υπόθεση φοροδιαφυγής στη Γερμανία ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές
Την περασμένη Τρίτη οι εισαγγελικές αρχές έκαναν έφοδο στα γραφεία της Deutsche Bank στη Φρανκφούρτη
Τον ρόλο της Deutsche Bank σε υπόθεση φοροδιαφυγής ερευνούν οι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας, σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδει η Wall Street Journal.
Η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει ότι η έφοδος κλιμακίου των αρχών στα κεντρικά γραφεία της γερμανικής τράπεζας στη Φρανκφούρτη έγινε, ακριβώς, στο πλαίσιο των ερευνών υπόθεσης φοροδιαφυγής πελατών της.
Στο στόχαστρο φαίνεται να τέθηκαν εννέα πρόσωπα, που συνδέεονται εμμέσως με πελάτες της τράπεζας και εργάζονται σε εταιρείες διακανονισμού εντολών, που φέρονται να απέφυγαν την απονομή φόρων, ύψους 43 εκατ. ευρώ το 2008.
Η φοροδιαφυγή φαίνεται να πραγματοποιήθηκε μέσω στρατηγικής αρμπιτράζ, η οποία εκμεταλλέυεται τα κενά του χρόνου στην αποπληρωμή των μερισμάτων μετοχών, γνωστή και με το όνομα "cum/ex".
Οι αρχές εκτιμούν ότι τόσο η Deutsche Bank, όσο και άλλες γερμανικές τράπεζες εκμεταλλεύτηκαν αυτό το νομικό κενό, κενό που δεν υπάρχει από το 2011, για πολλά χρόνια.
Η τράπεζα φέρεται, σύμφωνα με τον εισαγγελέα που έχει αναλάβει την υπόθεση, να παρείχε βοήθεια σε ορισμένους πελάτες της για να πραγματοποιήσουν το αρμπιτράζ, σε δύο περιπτώσεις.
Πηγές από το εισαγγελικό περιβάλλον αναφέρουν ότι εξετάζεται ο ρόλος της Deutsche Bank και των πελατών της στις εν λόγω υποθέσεις.
Από την πλευρά της η τράπεζα αρκέστηκε σε μια λιτή αναφορά, στην οποία τονίζει ότι κανένας από τους εργαζομένους της δεν διώκεται ποινικά.
Σημειώνεται ότι η έφοδος στα γραφεία της τράπεζας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιουνίου, μόλις δύο ημέρες, αφότου παραιτήθηκαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι της γερμανικής τράπεζες, παρότι δεν φαίνεται να σχετίζονται τα δύο γεγονότα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης