Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch: Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «ΑΑ+» της Βρετανίας, «ΑΑ» της Γαλλίας και «ΑΑΑ» της Σουηδίας

Fitch: Επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «ΑΑ+» της Βρετανίας, «ΑΑ» της Γαλλίας και «ΑΑΑ» της Σουηδίας
Το outlook και των τριών χωρών παραμένει «σταθερό»
Την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας και της Σουηδίας επιβεβαίωσε σήμερα ο οίκος Fitch.
Ειδικότερα, ο αμερικανικός οίκος επιβεβαίωσε την αξιολόγηση «ΑΑ+» της Μεγάλης Βρετανίας, «ΑΑ» της Γαλλίας και «ΑΑΑ» της Σουηδίας. Το outlook (προοπτικές) και των τριών χωρών παραμένει «σταθερό».
Όσον αφορά την Μεγάλη Βρετανία, η επιβεβαίωση της αξιολόγησης «ΑΑ+» αντανακλά την ευελιξία της οικονομίας και το υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα.
Ο υψηλός βαθμός διαφάνειας ενισχύει τις προοπτικές του οικονομικού περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα, η αξιοπιστία της νομισματικής πολιτικής, σε συνδυασμό με τα σημαντικά αποθέματα ξένου συναλλάγματος, παρέχουν ευελιξία.
Αναφορικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε., η Fitch επισημαίνει πως η αβεβαιότητα έως το 2017, έτος όπου θα διεξαχθεί το σχετικό δημοψήφισμα, θα επιβαρύνει το επενδυτικό κλίμα.
Άλλωστε, γι’ αυτό το λόγο σήμερα, η Standard & Poor’s υποβάθμισε τις προοπτικές της βρετανικής αξιολόγησης σε «αρνητικές» από «σταθερές» προηγουμένως.
Όσον αφορά τη Γαλλία, η επιβεβαίωση της αξιολόγησης «ΑΑ» αντανακλά την ικανοποιητική κατάσταση της εγχώριας οικονομίας, η οποία συνιστά απόρροια της σταθερότητας και των ήπιων επιπέδων του ιδιωτικού χρέους.
Αντίθετα, «βαρίδι» συνιστά το υψηλό χρέος και το μεγάλο μέγεθος του δημοσιονομικού ελλείμματος.
Σημειώνεται πως το έλλειμμα της Γαλλίας δεν αναμένεται να υποχωρήσει κάτω του 3% πριν το 2017.
Το δημόσιο χρέος εκτιμάται πως έως το 2016 θα έχει αυξηθεί στο 97% , επίπεδο αρκετά υψηλό εν συγκρίσει με τις υπόλοιπες χώρες που λαμβάνουν παρόμοια αξιολόγηση.
Τέλος, η επιβεβαίωση της κορυφαίας αξιολόγηση «ΑΑΑ» για τη Σουηδία αντανακλά το υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, τη σταθερή πορεία της οικονομίας και τους υψηλούς δείκτες της ανθρώπινης ευημερίας.
Το έλλειμμα στον προϋπολογισμό δεν αναμένεται να υπερβεί το 1,5% το 2015 και το 0,7% το 2016, ενώ το χρέος θα αυξηθεί φέτος στο 44,3% , πριν υποχωρήσει στο 42,8% το 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης