Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών για φοροδιαφυγή και η Credit Suisse

tags :
Στο στόχαστρο των αμερικανικών αρχών για φοροδιαφυγή και η Credit Suisse
Με επιστολή ενημερώθηκε η ελβετική τράπεζα Credit Suisse, ότι είναι το αντικείμενο έρευνας από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο των συμφωνιών διασυνοριακής διαχείρισης πλούτου, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. H Ελβετική τράπεζα διευκρίνισε, ωστόσο, με ανακοίνωσή της, ότι πρόκειται για μια έρευνα η οποία αφορά το σύνολο του τραπεζικού τομέα.
Στις αρχές Μαρτίου, το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά ένας φορολογούμενος των ΗΠΑ είχε ομολογήσει ότι απέκρυψε κεφάλαια από τις φορολογικές αρχές με την τοποθέτηση τους σε έναν λογαριασμό που κατέχει στην τράπεζα Credit Suisse.
Οι ελβετικές τράπεζες βρίσκονται στο στόχαστρο της αμερικανικής δικαιοσύνης από το 2009, οπότε η χώρα αναγκάστηκε να χαλαρώσει το τραπεζικό της απόρρητο, αφού η UBS κατά τη διάρκεια του 2009 κατέβαλε στις αμερικανικές αρχές το ποσό των 780 εκατομμυρίων δολαρίων, ώστε να αποφύγει την κατηγορία της υπόθαλψης φοροδιαφυγής.
Οι ελβετικές τράπεζες έχουν γίνει πιο επιφυλακτικές απέναντι στους πελάτες τους από τις ΗΠΑ, καθώς αρκετοί τραπεζίτες δηλώνουν ότι η επιπλέον εποπτεία που εμπλέκεται στη διαχείριση των αμερικάνικων χρημάτων έχει στερήσει τη λάμψη από την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης πλούτου σε άτομα από τις ΗΠΑ με υψηλές αποδοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης