Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Με αντλίες νερού και προειδοποιητικά πυρά οι δυνάμεις ασφαλείας «φρέναραν» Σύρους πρόσφυγες

Τουρκία: Με αντλίες νερού και προειδοποιητικά πυρά οι δυνάμεις ασφαλείας «φρέναραν» Σύρους πρόσφυγες
Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν στο συνοριακό πέρασμα του Akçakale
Με αντλίες νερού και προειδοποιητικά πυρά οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας «φρέναραν» σύρους πρόσφυγες που επιχειρούσαν να περάσουν τα σύνορα.
Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρία φωτογράφου του Γαλλικού Πρακτορείου, είχαν συγκεντρωθεί  χιλιάδες  στη συριακή πλευρά της μεθορίου στο συνοριακό πέρασμα του Akçakale (Ακτσάκαλε), στη νοτιο-ανατολική Τουρκία.
Πρόσφατα, δηλαδή την Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Numan Kurtulmuş (Νουμάν Κουρτουλμούς) είχε δηλώσει ότι η Τουρκία αντιμέτωπη με νέο κύμα προσφύγων, θα έκλεινε προσωρινά και κατά τόπους τα σύνορα με τη Συρία.
Είχε αποσαφηνίσει δε, πως «ηΤουρκία δεν θα δεχθεί άλλες εισόδους στον έδαφός της από τη Συρία, εκτός από περίπτωση ανθρωπιστικής τραγωδίας»
Σύμφωνα με όσα δήλωσε επίσημη τουρκική πηγή την Πέμπτη, στην Τουρκία πέρασαν 13.500 σύροι πρόσφυγες μέσα σε δέκα ημέρες.
Τα επίσημη στοιχεία δείχνουν ότι η Τουρκία έχει υποδεχθεί πάνω από 1,8 εκατομμύριο πρόσφυγες από τη Συρία.
Σημειώνεται ότι οι πρόσφυγες προσπαθούν να φύγουν λόγω των συγκρούσεων μεταξύ κουρδικών δυνάμεων και των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους για τον έλεγχο της συριακής πόλης Tel Abyad(Τελ Αμπιάντ), που είναι κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης