Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ - Ελλάδα και δανειστές να καταλήξουν σε συμφωνία γρήγορα - Στόχος η ανάπτυξη

Νέα παρέμβαση των ΗΠΑ - Ελλάδα και δανειστές να καταλήξουν σε συμφωνία γρήγορα - Στόχος η ανάπτυξη
H ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της
Την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών το συντομότερο δυνατόν εξέφρασαν οι ΗΠΑ, σε μια ακόμη παρέμβασή τους για το ελληνικό ζήτημα, ένδειξη ότι η Ουάσιγκτον εκφράζει έντονη ανησυχία για τα όσα σημειώνονται επί ελληνικού εδάφους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το real.gr, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ερωτηθείς για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, ανέφερε χαρακτηριστικά πως:«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να είναι σε θέση να έρθουν σε συμφωνία χωρίς να προκληθεί αναταραχή στις αγορές.
Είμαστε ξεκάθαροι στη θέση μας ότι ο ελληνικός λαός έχει αντιμετωπίσει για καιρό τώρα αρκετές δυσκολίες και έχει κάνει βήματα για να υπάρξει μια βιώσιμη λύση και να επανέλθει η οικονομία σε υγιή επίπεδα.
Η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι της θα πρέπει να καταλήξουν σε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων έτσι ώστε να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης.
Όλοι οι συμμετέχοντες στο διάλογο καταλαβαίνουν το τι διακυβεύεται και το πόσο σημαντική είναι μια συμφωνία.
Έχουμε πει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και μια τελική συμφωνία δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει και αυτές τις δεσμεύσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης