Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα παρέμβαση του Λευκού Οίκου: Επιτακτική η ανάγκη για συμφωνία Ελλάδας – εταίρων

Νέα παρέμβαση του Λευκού Οίκου: Επιτακτική η ανάγκη για συμφωνία Ελλάδας – εταίρων
«Οι Έλληνες έχουν κάνει θυσίες και προσπάθειες»
Σε νέα παρέμβαση για το ελληνικό ζήτημα προέβη ο Λευκός Οίκος, με τον Josh Earnest, εκπρόσωπο Τύπου, να προτρέπει την ελληνική κυβέρνηση και τους δανειστές να καταλήξουν σε μία συμφωνία.
Ειδικότερα, επεσήμανε ότι «Η ελληνική κυβέρνηση και οι διεθνείς εταίροι της πρέπει να δουλέψουν γρήγορα και αποτελεσματικά ώστε να καταλήξουν σε ένα αξιόπιστο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει τις βάσεις για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης».
Παράλληλα, αναγνώρισε ότι οι έλληνες πολίτες «έχουν υποστεί παρατεταμένη δυσχέρεια και έχουν κάνει δύσκολα άλλα απαραίτητα βήματα για να δημιουργήσουν τις βάσεις για βιώσιμη οικονομική ανάκαμψη».
Ο ελληνικός λαός έχει κάνει θυσίες και προσπάθειες, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.
«Όλοι οι συμμετέχοντες στον διάλογο καταλαβαίνουν το τι διακυβεύεται και το πόσο σημαντική είναι μια συμφωνία» υπογράμμισε στη συνέχεια, αλλά «σε αυτή τη φάση οι δύο πλευρές πρέπει να προσπαθήσουν να βρεθεί κοινή συνισταμένη».
Η αμερικανική κυβέρνηση παραμένει αισιόδοξη ότι θα υπάρξει αίσιο αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις, αποτέλεσμα που «δεν θα προκαλέσει αστάθεια στις αγορές», ενώ υποστηρίζει ότι οι δύο πλευρές πρέπει να επιδείξουν διάθεση διαλόγου και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει μεταρρυθμίσεις και να τηρήσει τις δεσμεύσεις.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Jack Lew, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους έλληνες και ευρωπαίους αξιωματούχους αλλά και με διεθνείς οργανισμούς και ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις ώστε να προσπαθήσει να ενθαρρύνει μία λύση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης