Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kauder (CDU): Η Ελλάδα κοιτάζει μόνο το συμφέρον της και δεν υπακούει στους κανόνες

Kauder (CDU): Η Ελλάδα κοιτάζει μόνο το συμφέρον της και δεν υπακούει στους κανόνες
Ο Τσίπρας πρέπει να είναι ειλικρινής με το λαό του, αν θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ
Η Ελλάδα κοιτάζει μόνο το συμφέρον της και δεν υπακούει στους κοινούς κανόνες, φέρεται να δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, σε ομιλία του στο γερμανικό κοινοβουλίου, ο Volker Kauder, βουλευτής του CDU, προειδοποιώντας ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να διασπαστεί γι’ αυτό το λόγο.
«Η Ελλάδα ποτέ δεν τήρησε την Συνθήκη της Λισαβόνας», επεσήμανε, έπειτα, υπογραμμίζοντας ότι αυτό που υπογράφεται πρέπει και να τηρείται.
Παράλληλα, σχολίασε ότι οι πιστωτές έχουν προσφέρει στην Ελλάδα ό,τι ήταν δυνατόν να προσφερθεί και ότι κανείς δεν μπορεί να πει ότι οι ευρωπαίοι δεν επέδειξαν αλληλεγγύη, καθώς έδωσαν στη χώρα «πακέτα δισεκατομμυρίων».
Στη συνέχεια, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να λογικευτεί, ενώ τόνισε ότι δεν έχει προβεί σε καμία μεταρρύθμιση, αναφέροντας ειδικότερα το καθεστώς φορολόγησης των εφοπλιστών, το οποίο παραμένει ίδιο.
«Ο Τσίπρας πρέπει να είναι ειλικρινής με το λαό του, αν θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ», υποστήριξε, ακόμα, ο γερμανός αξιωματούχος, ενώ πρόσθεσε ότι «αυτή η ελληνική κυβέρνηση πράττει ενάντια στο συμφέρον του λαού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης