Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρεις Ιταλοί δημοσιογράφοι κι ένας Γάλλος συνελήφθησαν στην Τουρκία με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα

Τρεις Ιταλοί δημοσιογράφοι κι ένας Γάλλος συνελήφθησαν στην Τουρκία με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα
Οι δημοσιογράφοι προσήχθησαν στο συνοριακό φυλάκιο της Mursitnipar στη νότια Τουρκία, απέναντι από τη συριακή πόλη Kombani
Σε συλλήψεις ξένων δημοσιογράφων προχώρησε η τουρκική κυβέρνηση η οποία έχει ασκήσει δίωξη εναντίον τους με τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στη χώρα από τα συριακά σύνορα.
Πρόκειται για 4 δημοσιογράφους, τρεις Ιταλούς της RAI και ενα Γάλλο της εφημερίδας Le Figaro, οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης από τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας.
Σύμφωνα με τις κατηγορίες, οι τέσσερις δημοσιογράφοι προσήχθησαν στο συνοριακό φυλάκιο της Mursitnipar στη νότια Τουρκία, απέναντι από τη συριακή πόλη Kombani και αναμένεται να απελαθούν.
Ο Γάλλος δημοσιογράφος Samuel Fori είχε πάει για να καλύψει την ανακατάληψη της Tal Ambiant και χωρίς να το καταλάβει πέρασε παράνομα στην Τουρκία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ένας αρχισυντάκτης, υπεύθυνος για το εξωτερικό δελτίο της Figaro, ο Filiph Zeli.
«Είναι ένα αξιαγάπητο παιδί, και μάλιστα κατάφερε να μας στείλει το άρθρο του από το αστυνομικό τμήμα» πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας πως τελεί υπό απέλαση .
Έπειτα από μάχες πολλών ημερών, οι κουρδικές δυνάμεις πήραν την Τρίτη τον έλεγχο της συριακής συνοριακής πόλης Tal Ambiant, η οποία μέχρι τότε τελούσε υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Οι μάχες προκάλεσαν μία νέα έξοδο τουλάχιστον 23.000 προσφύγων προς την Τουρκία, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές.
Τις συλλήψεις και απελάσεις των ξένων δημοσιογράφων καταγγέλλει η Ένωση «Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF)».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης