Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan (Τουρκία): Τα κόμματα να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού, αλλιώς πιθανές οι νέες εκλογές

Erdogan (Τουρκία): Τα κόμματα να σχηματίσουν  κυβέρνηση συνασπισμού, αλλιώς πιθανές οι νέες εκλογές
"H Τουρκία πρέπει να είναι ισχυρή"
Να σχηματίσουν γρήγορα μία κυβέρνηση συνασπισμού κάλεσε τα κόμματα ο πρόεδρος της Τουρκίας,  R.T. Erdogan, επικαλούμενος την αστάθεια στα γειτονικά κράτη.
Μάλιστα, προειδοποίησε ότι εάν αυτό δεν γίνει, τότε θα αντιμετωπίσουν την προοπτική διεξαγωγής νέων εκλογών.
Όπως ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά, «περικυκλωμένη από έναν αληθινό δακτύλιο της φωτιάς, η Τουρκία πρέπει να είναι ισχυρή για να μην βλάψει και να βοηθήσει τους αδελφούς της, έτσι θα πρέπει γρήγορα να ολοκληρώσουμε τη μετεκλογική περίοδο».
Σημειώνεται ότι την Τρίτη οι βουλευτές θα ορκιστούν και μετά ο Erdogan θα αναθέσει την εντολή στο Κόμμα Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη (AKP) για τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης συνασπισμού μέσα σε 45 ημέρες.
Σύμφωνα με τον κ. Erdogan , «είναι πιθανό η διαδικασία αυτή να κρατήσει μέχρι τα μέσα Αυγούστου.
Πιστεύω πως η Τουρκία δεν μπορεί να υπομείνει ένα τέτοιο χάσιμο χρόνου, έτσι θέλω να δω να σχηματίζεται μία κυβέρνηση συνασπισμού το ταχύτερο δυνατό».
Μάλιστα, αναφερόμενος στοπ ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είπε «αν οι πολιτικοί δεν τα καταφέρουν, τότε ο λαός είναι η καταφυγή για την επίλυση αυτού του θέματος».
Πάντως, σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας Nihat Zeybekçi (Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί) ανέφερε ότι ένας συνασπισμός με το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) δεν είναι πιθανός, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για πιθανό συνασπισμό με το Εθνικιστικό Κίνημα (MHP).
Όπως είπε σε μία συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, «αν δείτε τις προεκλογικές υποσχέσεις, υπάρχουν δυσκολίες στο να αναλάβει έναν ρόλο στην κυβέρνηση το CHP, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι «υπάρχουν δυσκολίες με το MHP, αλλά και ευκολίες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης