Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: "Οικονομικό σχέδιο σοκ" ετοιμάζει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης αν εκλεχτεί πρωθυπουργός

Ισπανία:
Ένα οικονομικό "σχέδιο σοκ" ετοιμάζει ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος, Μαριάνο Ραχόι, αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές, που αναμένεται να διεξαχθούν μέσα στο 2012, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.
Επικρατέστερος να αναδειχθεί πρωθυπουργός στις επόμενες εκλογές είναι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Ισπανίας, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ενώ αναμένεται ότι θα υπάρξουν απεργίες και διαδηλώσεις την πρώτη χρονιά στο πρωθυπουργικό του αξίωμα.
Το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας σχεδιάζει να μειώσει τη φορολογία για τις μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, στοχεύοντας να τονώσει την αγορά εργασίας, να μειώσει περαιτέρω το έλλειμμα και ταυτόχρονα να τονώσει την οικονομική ανάπτυξηκαι να επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς σε ότι αφορά τις δαπάνες και όρια για το χρέος των 17 αυτόνομων περιφερειών. Ο Ραχόι θεωρεί κεντρικό στόχο του προγράμματός του την αποκατάσταση της ‘αξιοπιστίας’ της οικονομικής πολιτικής της Ισπανίας. Τα κόστη δανεισμού της χώρας έχουν αυξηθεί σημαντικά στην διάρκεια της παρατεινόμενης κρίσης στην ευρωζώνη. "Θα υπάρξει ένα σχέδιο σοκ για να πεισθούν οι αγορές ότι μπορούμε να τονώσουμε την οικονομική ανάπτυξη", ανέφερε στέλεχος του κόμματος.
Σημειώνεται ότι οι εκλογές είναι προγραμματισμένες να διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2012, αλλά ο Θαπατέρο αναμένεται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης