Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωομόλογο δείχνει στην ΕΕ ο Τ. Στίγκλιτς

Ευρωομόλογο δείχνει στην ΕΕ ο Τ. Στίγκλιτς
Για ακόμη μία φορά προτείνει τη λύση του ευρωομολόγου ώστε να δοθεί ένα τέλος στην κρίση χρέους, ο Νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς σε άρθρο του που δημοσιεύεται στους New York Times, κατακρίνοντας τους Ευρωπαίους που θεωρούν ότι τα αποτελέσματα των θα φανούν σύντομα.
Η μετάδοση της κρίσης είναι σχεδόν αναπόφευκτη, αναφέρει. Αν η Ευρώπη δεν κατορθώσει να επιδείξει την αναγκαία αλληλεγγύη βοηθώντας τις χώρες της βόρειας ακτής της Μεσογείου, αν αυτές οι χώρες βουλιάξουν σε μια παρατεταμένη ύφεση με υψηλά ποσοστά ανεργίας, τότε το ευρωπαϊκό μοντέλο θα έχει απαξιωθεί πλήρως
Το πρόβλημα που ξεκίνησε στην περιφέρεια κινείται τώρα προς το κέντρο και δεν αποκλείεται μετά την Ισπανία και την Ιταλία να κλονιστούν κι άλλες χώρες του πυρήνα. Οι Ευρωπαίοι πρέπει να καταλάβουν ότι εάν σώσουν την περιφέρεια θα σωθούν και οι ίδιες. Χρησιμοποιώντας τη συλλογική δανειστική ισχύ της Ε.Ε. και εφαρμόζοντας τα χαμηλά επιτόκια σε χώρες με ανάγκης με το συνδυασμό μιας στρατηγικής ανάπτυξης που θα δημιουργήσει τα αναγκαία έσοδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης