Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επικίνδυνο παιχνίδι με την Κρίση του Χρέους και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού

Επικίνδυνο παιχνίδι με την Κρίση του Χρέους και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού
Ένα «επικίνδυνο παιχνίδι» με την κρίση του χρέους διαπιστώνει ότι παίζουν οι πολιτικοί και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού ο πρόεδρος της DynaPartners Μπιτ Γουιτμαν, σε συνέντευξη του στο CNBC.
« Αυτός που έχει τις πιο βαθιές τσέπες και τα πιο ακλόνητα νεύρα επικρατεί, και αυτό είναι ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι γιατί οι αγορές θα τους τιμωρήσουν».
Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν την Δευτέρα στο χαμηλότερο επίπεδο τετράμηνου, ανακάμπτοντας μερικώς την Τρίτη καθώς απορρόφησαν τα πρόσφατα Stress test των μεγαλυτέρων τραπεζών της Ευρώπης.
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού πρόεδρος Μπαρακ Ομπαμα, είναι κάτω από έντονη πίεση να βρει λύση ώστε να μην καταρρεύσει η μεγαλύτερη παγκόσμια οικονομία.
Αντιμετωπίζει την αντίθεση πολλών μελών του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ,που ζητούν μείωση των δημοσίων δαπανών αντί για αύξηση των φόρων.
« Έχουμε ένα πολιτικό παιχνίδι και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού σχετικά με την κατάσταση του χρέους και πως μπορεί να λυθεί ».
Παρ’ ότι το δεύτερο τετράμηνο για τις εταιρείες ,όπως η ΙΒΜ, υπήρξε θετικό, οι επενδυτές συνεχίζουν να επενδύουν σε ασφαλή προϊόντα όπως ο χρυσός.
« Σε μικρό χρονικό διάστημα, οι επενδυτές στράφηκαν σε επενδύσεις χωρίς ρίσκο, λόγω της κακής μακροοικονομικής κατάστασης και στις δυο πλευρές του Ατλαντικού.
Η μακροοικονομική κατάσταση κυριαρχεί στην εικόνα της κερδοφορίας.
Ο οικονομικός τομέας είναι το καλύτερο παράδειγμα σε αυτό. Οι μεγάλες τράπεζες της Αμερικής καλυτέρευσαν τους ισολογισμούς τους και τις οικονομικές τους συνθήκες, παρ’όλα αυτά διαπραγματεύονται στην μισή τους αξία και ξεπωλουνται λόγω της κατάστασης του χρέους » αναφέρει ο Γουιτμαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης