Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» στις ευρωαγορές λόγω Ελλάδας – Μεγαλύτερες απώλειες για τις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας

«Βουτιά» στις ευρωαγορές λόγω Ελλάδας – Μεγαλύτερες απώλειες για τις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας
Της πτώσης ηγούνται οι αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, με απώλειες άνω του 4,3%
Διευρυμένες απώλειες καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, ύστερα από ένα σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια του οποίου Αθήνα και πιστωτές δεν κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία, με την κατάσταση στην Ελλάδα να είναι οριακή.
Οι αγορές που πλήττονται περισσότερο είναι αυτές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, που καταγράφουν πτώση μεγαλύτερη του 4%.
Ειδικότερα, περί τις 10:40 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, καταγράφει απώλειες 3,58%, διαμορφούμενος στις 11.084 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημειώνει πτώση 2,03%, στις 6.617,50 μονάδες και στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 υποχωρεί κατά 3,65%, στις 4.873,80 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη καταγράφει απώλειες 4,26%, στις 10.891,50 μονάδες και ο FTSE MIB σημειώνει πτώση 4,15%, στις 22.813 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 υποχωρεί κατά 2,72%, στις 386,06 μονάδες.
Όπως σημειώνουν δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, η θέση της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ κρέμεται από μια κλωστή, μετά το ταραχώδες σαββατοκύριακο όπου διερράγησαν οι διαπραγματεύσεις της Αθήνας με τους πιστωτές της και με τον έλληνα πρωθυπουργό να ανακοινώνει την πρόθεσή του για τη διενέργεια δημοψηφίσματος την επόμενη Κυριακή, 5 Ιουλίου.
Η ΕΚΤ αποφάσισε να διατηρήσει το όριο του ELA στα επίπεδα της Παρασκευής, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό ώστε να αποφευχθεί το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών και να επιβληθούν capital controls, με το ημερήσιο όριο συναλλαγών να περιορίζεται στα 60 ευρώ.
Χωρίς συμφωνία, σημειώνεται, η Ελλάδα αναμένεται ότι δεν θα πληρώσει τη δόση του 1,6 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ αύριο, Τρίτη, 30 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία λήγει παράλληλα και το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης