Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρό πλήγμα για την δημοτικότητα Ομπάμα

tags :
Ισχυρό πλήγμα για την δημοτικότητα Ομπάμα
Αποφασιστικός παράγοντας για την επανεκλογή του θα είναι η ετυμηγορία των ψηφοφόρων για τις επιδόσεις του και όχι ο Ρεπουμπλικάνος αντίπαλος του, ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του. "Αν τον επόμενο Νοέμβριο πιστεύουν ότι βρίσκομαι στο πλευρό τους, ότι δουλεύω σκληρά και ότι έχω καταφέρει να κινηθεί η χώρα προς την σωστή κατεύθυνση, θα νικήσω. Αν δεν πιστεύουν κάτι τέτοιο, θα χάσω", υπογράμμισε ο ίδιος. Νέα δημοσκόπηση, ωστόσο, δείχνει ότι η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου υποχωρεί περαιτέρω, στον απόηχο των κρίσιμων εξελίξεων για την αύξηση του ορίου δανεισμού των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Policy Polling, για πρώτη φορά ο πρόεδρος Ομπάμα δεν προηγείται του πιθανότερου Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του Μιτ Ρόμνεϊ, ο οποίος συγκεντρώνει το ποσοστό 45%, το ίδιο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Το 46% των ψηφοφόρων εγκρίνουν την διακυβέρνηση της χώρας από τον Ομπάμα, ενώ το 48% όχι.
Η δημοτικότητα του Μπαράκ Ομπάμα έχει δεχτεί ένα ισχυρό πλήγμα εξαιτίας του ποσοστού ανεργίας στη χώρα που έφτασε το 9,2%, αλλά και της παρατεταμένης κρίσης λόγω της μη συμφωνίας με το Κογκρέσο για την αύξηση του ορίου δανεισμού.
"Πρόκειται για τη χειρότερη δημοσκόπηση για τον ίδιο εδώ και πολύ καιρό. Πραγματικά πρέπει να αρχίσει η ανάκαμψη της οικονομίας", ανέφερε ο πρόεδρος της Public Issue Rolling, μετά την δημοσίευση της δημοσκόπησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης