Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές – Στο επίκεντρο το νέο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα

Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές – Στο επίκεντρο το νέο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα
Ήπια ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι όποιες ελπίδες για επίτευξη μιας συμφωνίας με την Ελλάδα μεταφέρονται για μετά το δημοψήφισμα
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στις ευρωαγορές, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να παραμένει στραμμένο στην Ελλάδα.
Την Τετάρτη, αναπτερώθηκαν οι ελπίδες μεταξύ των επενδυτών ότι ήταν δυνατή μια συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της, όταν ο έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εμφανίστηκε έτοιμος να κάνει κάποιες υποχωρήσεις σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμόσει η χώρα.
Ωστόσο, αργότερα το απόγευμα το κλίμα άλλαξε, μετά το διάγγελμα του έλληνα πρωθυπουργού και τη συνεδρίαση του Eurogroup, με τον επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, Jeroen Dijsselbloem, να σημειώνει ότι δεν μπορούν να υπάρξουν διαπραγματεύσεις πριν από τη διενέργεια του δημοψηφίσματος.
Ανάλογες δηλώσεις έκαναν και διάφοροι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, με πρώτη τη γερμανίδα καγκελάριο Angela Merkel.
Στα της σημερινής συνεδρίασης, περί τις 10:35 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει κέρδη 0,25%, στις 11.210,30 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 κινείται οριακά σε αρνητικό έδαφος (-0,05%), στις 6.605,80 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,32%, στις 4.899,80 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 στη Μαδρίτη σημειώνει άνοδο 0,33%, στις 10.948,50 μονάδες και ο FTSE MIB στο Μιλάνο κινείται υψηλότερα κατά 0,17%, στις 23.001 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει άνοδο 0,16%, στις 387,68 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης