Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Eυρώπη ώθησε υψηλά τη Wall - Κέρδη άνω του 1% για τον Dow

H Eυρώπη ώθησε υψηλά τη Wall - Κέρδη άνω του 1% για τον Dow
Σε ρυθμούς Ευρώπης κινήθηκε η Wall με ώθηση από τις ελπίδες για οριστική λύση στο ελληνικό ζήτημα, αλλά και τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ. Οι αμερικανικές μετοχές κατέγραψαν νέο ανοδικό ράλι μετά το «πράσινο φως» για το νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, κρατώντας υψηλά το αγοραστικό ενδιαφερον των επενδυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,22% στις 12.725 μονάδες, ο Nasdaq τερμάτισε στο +0,72% και τις 2.834 μονάδες, ενώ ο S&P διαμορφώθηκε στις 1.344 μονάδες για να κλείσει ανοδικά κατά 1,35%.
Κέρδη και για το ADR της ΕΤΕ στη Νέα Υόρκη, που έκλεισε σε υψηλό ημέρας στα 1,45 δολάρια, ύστερα από χαμηλό στα 1,35 δολάρια.
Στον μακροοικονομικό τομέα, άνοδο σημείωσε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου της Φιλαδέλφεια στις ΗΠΑ, σύμφωνα την κεντρική τράπεζα της Πολιτείας. Ο δείκτης διαμορφώθηκε στις 3,2 μονάδες από τις -7,7 μονάδες τον Ιούνιο, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις, που έκαναν λόγο για ανάκαμψη της δραστηριότητας του μεταποιητικού κλάδου μόλις στις 0 μονάδες.
Παράλληλα, αύξηση εμφάνισε ο δείκτης leading indicators τον Ιούνιο, που κατέγραψε άνοδο κατά 0,3% τον Ιούνιο, από 0,8% το Μάιο, σύμφωνα με τις συγκλίνουσες προβλέψεις των αναλυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης