Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αισιοδοξία και στην Ασία για το ελληνικό πακέτο

Αισιοδοξία και στην Ασία για το ελληνικό πακέτο
Οι ασιατικές αγορές επιδοκίμασαν την ανακοίνωση του νέου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας, το οποίο υιοθετήθηκε χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες κατά τη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης.
Τα χρηματιστήρια του Τόκιο, του Χονγκ Κονγκ και της Σεούλ έκλεισαν με άνοδο, ενώ πτωτικές τάσεις επικράτησαν στην αγορά της Σανγκάης, εξ αιτίας εσωτερικών ανησυχιών.
Μόλις έγιναν γνωστές οι πρώτες κατευθύνσεις του σχεδίου διάσωσης για την Ελλάδα, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια γύρισαν ανοδικά, ενώ με κέρδη ξεκίνησε τη συνεδρίαση και η Wall Street.
Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσε σήμερα και ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, Γιοσιχίκο Νόντα, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αγοράσει περισσότερα ομόλογα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2010 για να βοηθήσει τις πιο ευάλωτες οικονομίες της ευρωζώνης.
«Θέλουμε να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, εάν αυτό θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση των οικονομιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», εξήγησε ο Γιοσιχίκο Νόντα, τη στιγμή που η Ιαπωνία, δεύτερη σημαντικότερη κάτοχος ομολόγων στον κόσμο, αγόρασε περί το 20% των ομολόγων που εξέδωσε το Ταμείο από την αρχή του έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης