Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Τελεσίγραφο 5 ημερών στην Ελλάδα από τους Ευρωπαίους - Σε οικονομική άβυσσο η χώρα

Bloomberg: Τελεσίγραφο 5 ημερών στην Ελλάδα από τους Ευρωπαίους - Σε οικονομική άβυσσο η χώρα
«Ευκαιρία της Ελλάδας να θέσει τις προτάσεις της στη νέα Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής»
Τελεσίγραφο πέντε ημερών έδωσαν οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα, γράφει το αμερικανικό πρακτορείο Bloomberg, επισημαίνοντας ότι στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών κατέστη σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση καλείται να συμφωνήσει σε νέα μέτρα, αλλιώς θα πρέπει να βγει από τη ζώνη του ευρώ.
Λίγοι είναι πλέον οι σύμμαχοι της Ελλάδας, επισημαίνει χαρακτηριστικά, αναφέροντας ότι ο γάλλος πρόεδρος, Francois Hollande, ήταν ο πιο μετριοπαθής στις δηλώσεις του, καθώς και ότι η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία φαίνεται ότι είναι χώρες «πιο συμπονετικές προς την Ελλάδα».
Η «απαισιόδοξη» - όπως τη χαρακτηρίζει το Bloomberg - γερμανίδα καγκελάριος επεσήμανε τα στενά όρια του χρονοδιαγράμματος.
«Έχουμε μόνο λίγες ημέρες για να βρούμε λύση» δήλωσε χαρακτηριστικά η Angela Merkel, ενώ ο πρόεδρος της Κομισιόν Jean-Claude Juncker τόνισε ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο από την ΕΕ σε περίπτωση Grexit, προσθέτοντας πως πλέον το ζήτημα βρίσκεται στα χέρια των 19 χωρών της Ευρωζώνης.
Την Κυριακή απομένει να δούμε το αποκορύφωμα μιας πενταετούς μάχης να περιλαμβάνεται στη νέα συμφωνία, ήτοι το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, χωρίς, όμως, να αποκλείεται η διάσπαση του ευρώ που θεωρούνταν «άθραυστο», συνεχίζει το Bloomberg.
Ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι με το «όχι» του δημοψηφίσματος απέκτησε πλεονέκτημα, έναντι των εταίρων και ότι απέκτησε ένα ισχυρό όπλο, γράφει το Bloomberg.
Παράλληλα, επισημαίνει πως πλέον η Ελλάδα βρίσκεται σε οικονομική άβυσσο, ιδιαίτερα μετά το κλείσιμο των τραπεζών στις 3 Ιουλίου και το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας, που απομένει να διευθετηθεί από την ΕΚΤ, κάτι που υποστήριξε και ο Donald Tusk.
Το Bloomberg επικαλείται και τον οικονομολόγο της JP Morgan, Malcolm Barr, ο οποίος τονίζει ότι το καλό νέο για την Ελλάδα είναι ότι έχει μία ευκαιρία να θέσει τις προτάσεις της ενώπιον των υπολοίπων χωρών της Ευρωζώνης.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης