Τελευταία Νέα
Διεθνή

Noyer: Κυρώσεις για τις δημοσιονομικά απείθαρχες χώρες

tags :
Noyer: Κυρώσεις για τις δημοσιονομικά απείθαρχες χώρες
Η Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας παραμένει σε επαγρύπνηση για τον πληθωρισμό, τόνισε σε δηλώσεις του ο αξιωματούχος και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Christian Noyer, αφήνοντας εμφανώς ανοιχτό το ενδεχόμενο να δούμε νέες αυξήσεις επιτοκίων σε περίπτωση που ενταθούν οι πληθωριστικές πιέσεις.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική έκδοση των Financial Times, το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ εξέφρασε την πάγια άποψη της ΕΚΤ ότι οι χώρες της ευρωζώνης που δεν ανταποκρίνονται στους στόχους της δημοσιονομικής σταθερότητας, θα πρέπει να αντιμετωπίζουν αυτόματες κυρώσεις.
Παράλληλα, εξέδωσε προειδοποίηση ότι οι πληθωριστικές πιέσεις, που πηγάζουν από τις αυξήσεις των τιμών πετρελαίου και των άλλων εμπορευμάτων, δεν θα πρέπει να οδηγούν σε μόνιμες αυξήσεις των τιμών. «Γι’ αυτό το λόγο η ΕΚΤ παραμένει σε επαγρύπνηση», δήλωσε ο Noyer.
Μάλιστα ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας, έκανε λόγο και για την ανάγκη ενός πιο αυστηρού συμφώνου σταθερότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Όλα τα κράτη πρέπει να καταλάβουν ότι έχει περάσει ο καιρός όπου μπορούσαμε να ζήσουμε με υψηλά ελλείμματα», δήλωσε.
Επαναλαμβάνοντας τη θέση και του Τρισέ, ο κ. Noyer είπε ότι η ΕΚΤ επιθυμεί μια πιο αυστηρή συνθήκη με αυτόματες κυρώσεις, μεταξύ των οποίων και πιθανά χρηματοοικονομικά πρόστιμα για τις χώρες που δεν πειθαρχούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης