Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα δάκρυα της μικρής Παλαιστίνιας δεν συγκίνησαν τη Merkel - Ο νόμος πάνω από όλα

Τα δάκρυα της μικρής Παλαιστίνιας δεν συγκίνησαν τη Merkel - Ο νόμος πάνω από όλα
Η καγκελάριος δεν συγκινήθηκε από την ιστορία της μικρής Παλαιστίνιας. Αλλωστε εκατ, μετανάστες θα μπορούσαν τότε να ζητήσουν το ίδιο
Που σταματά η τυφλή υπακοή στο νόμο και που ξεκινά η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη;
Για τη γερμανίδα καγκελάριο μόνο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες όταν όλος ο πλανήτης αντιλαμβάνεται την άτεγκτη στάση της απέναντι σε ένα ανθρώπινο δράμα μιας 14χρονης παλαιστίνιας.
Ο μικρή Rim ζει με την οικογένειας της τα τελευταία χρόνια στη Γερμανία, όπου έφτασαν μετά από πολύμηνη περιπλάνηση οπότε και εγκατέλειψαν ένα προσφυγικό στρατόπεδο στο Λίβανο.
Όταν η μικρή βρέθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή της γερμανικής τηλεόραση και μίλησε για την περιπέτεια της ίδιας και της οικογένειας της, η Merkel της απάντησε "κοφτά", ότι «δεν μπορεί να γίνει εξαίρεση γι αυτή και την οικογένεια της ώστε να της δοθεί πολιτικό άσυλο γιατί υπάρχουν χιλιάδες μετανάστες που θα αξίωναν το ίδιο».
Η μικρή έβαλε τα κλάματα στο άκουσμα της σκληρής είδησης αλλά η καγκελάριος δεν συγκινήθηκε από αυτό. Η μικρή παρόλα αυτά θα μείνει στη Γερμανία εξαιτίας ενός νέου νόμου που ψηφίστηκε φέτος το καλοκαίρι και προβλέπει ότι οι νέοι μετανάστες μπορούν να πάρουν χαρτιά παραμονής αν έχουν περάσει 4 χρόνια σε γερμανικό σχολείο και εφόσον η ενσωμάτωσή τους στη γερμανική κοινωνία φαίνεται πιθανή. Μόνο ο νόμος πάνω απο όλα, ο άνθρωπος μετά.

H μικρή Παλαιστίνια που έκλαψε μπροστά στη Μέρκελ θα μείνει τελικά στη Γερμανία [εικόνες]

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης