Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Δημιουργία νέου κόμματος από τον B. Lucke – Ονομάστηκε "Allianz fur Fortschritt und Aufbruch"(ALFA)

Γερμανία: Δημιουργία νέου κόμματος από τον B. Lucke – Ονομάστηκε
Προωθεί την κριτική του ευρώ
"Συμμαχία για την Πρόοδο και την Ανανέωση” (ALFA) ονομάζεται το νέο κόμμα που ίδρυσε σήμερα ο πρώην επικεφαλής του κόμματος κατά του ευρώ Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), Bernd Lucke.
Ο 55χρονος καθηγητής Οικονομικών και ευρωβουλευτής, είχε έρθει σε σύγκρουση με την εθνικο-συντηρητική πτέρυγα του AfD.
Το νέο κόμμα, που ακούει στο όνομα ALFA ("Allianz fur Fortschritt und Aufbruch") θα προωθεί την κριτική του ευρώ και των ευρωπαϊκών οικονομικών και νομισματικών πολιτικών, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Bernd Lucke στη διάρκεια του συνεδρίου.
Ακόμη, το ALFA καταγγέλλει τις καταχρήσεις των νόμων περί ασύλου και ζητά μια "τακτοποιημένη" μεταναστευτική πολιτική.
Ο ίδιος ,σύμφωνα με δηλώσεις του που μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο (DPA), σημείωσε πως «η μεταναστευτική πολιτική είναι ένα πρόβλημα στη χώρα μας».
Τόνισε δε, ότι «το AfD δεν είναι πια ένα σοβαρό κόμμα», ενώ κατήγγειλε τη δεξιά στροφή του παλιού κόμματός του, το οποίο έχει 23.000 μέλη, κάνοντας λόγο σημαντικές εκλογικές επιτυχίες.
Σημειώνεται ότι τον Μάιο του 2014 το AfD, πέτυχε σημαντική επίδοση στις ευρωεκλογές, συγκεντρώνοντας 6,5% των ψήφων και εκλέγοντας 7 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Lucke.
Κατά τον ίδιο, περίπου 5.000 πολίτες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τον σχηματισμό του, που στοχεύει στις βουλευτικές εκλογές του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης