Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιταχύνει ο πληθωρισμός στην Αυστραλία - Σε υψηλό 6 εβδομάδων το αυστραλιανό δολάριο

Επιταχύνει ο πληθωρισμός στην Αυστραλία - Σε υψηλό 6 εβδομάδων το αυστραλιανό δολάριο
Ο πληθωρισμός της Αυστραλίας επιτάχυνε πάνω από τις προβλέψεις των οικονομολόγων το δεύτερο τρίμηνο του 2011, ωθώντας το νόμισμα της χώρας σε υψηλό έξι εβδομάδων.
Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,9% έως τον Ιούνιο από το προηγούμενο τρίμηνο, με οδηγό τα τρόφιμα, τα είδη ένδυσης και την υγεία, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της χώρας. Το ποσοστό αυτό είναι πάνω από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των οικονομολόγων που έκαναν λόγο για αύξηση κατά 0,7%. Οι τιμές αυξήθηκαν κατά 3,6% από το προηγούμενο έτος, περισσότερο από το 3,4% που εκτιμούσαν οι αναλυτές. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αύξηση από το 2008.
Η έκθεση της Στατιστικής Υπηρεσίας της Αυστραλίας αντικατοπτρίζει τις παρατεταμένες επιπτώσεις από τις πλημμύρες και τους κυκλώνες, που έκλεισαν τα ορυχεία και κατέστρεψαν τις καλλιέργειες στα βορειοανατολικά της χώρας.
Το δολάριο Αυστραλίας σημείωσε άνοδο για πρώτη φορά σε έξι εβδομάδες, καθώς οι έμποροι ποντάρουν ότι Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας θα επαναλάβει τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης