Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντικές πιέσεις στη Wall λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων - Aπώλειες -1% για τον Dow

tags :
Σημαντικές πιέσεις στη Wall λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων - Aπώλειες -1% για τον Dow
Το ADR της ΕΤΕ ενισχύθηκε στο +2,80% και τα 0,93 δολάρια.
Σημαντική πτώση κατέγραψαν σήμερα, Τρίτη, οι αμερικανικοί δείκτες, με τα εταιρικά αποτελέσματα να φορτίζουν αρνητικά το επενδυτικό κλίμα.
Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχώρησε στο -1,00% και τις 17.919 μονάδες και ο S&P 500 στο -0,43% και τις 2.119 μονάδες.
Ο Nasdaq κατέγραψε πτώση στο -0,21% και τις 5.208 μονάδες.
Το ADR της ΕΤΕ ενισχύθηκε στο +2,80% και τα 0,93 δολάρια.
Νωρίτερα, στα 853 εκατ. δολάρια αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της Bank of New York Mellon το β’ τρίμηνο του 2015, από 577 εκατ. δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Ανά μετοχή τα κέρδη διαμορφώνονται σε 0,73 δολάρια, από 0,48 δολάρια το β’ τρίμηνο του 2014, διαψεύδοντας επί τα βελτίω τις εκτιμήσεις για κέρδη 0,66 δολαρίων.
Ως προς τα έσοδα, αυξήθηκαν κατά 3,8% στα 3,89 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για έσοδα 3,82 δισ. δολαρίων.
Τη Wall Street φαίνεται πως «αγγίζει» το σκάνδαλο δωροδοκίας στη FIFA, καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ξεκίνησε έρευνα για την πιθανή εμπλοκή αμερικανικών εταιρειών στο σκάνδαλο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου
Όπως εξηγείται, οι μετοχές ορισμένων εισηγμένων αμερικανικών εταιρειών θεωρούνται άκρως ευάλωτες στις καταγγελίες περί δωροδοκίας αξιωματούχων της FIFA, προκειμένου οι συγκεκριμένες εταιρείες να αποσπάσουν μεγάλα συμβόλαια συνεργασίας με την ομοσπονδία.
Σύμφωνα με το Reuters, η Nike πιθανολογείται πως εντάσσεται στις εταιρείες, οι οποίες ερευνώνται αυτή τη στιγμή από την SEC.
Βάσει των μέχρι στιγμής αποκαλύψεων, η Nike φέρεται να έχει δωροδοκήσει αξιωματούχους της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βραζιλίας, προκειμένου να αποσπάσει αποκλειστικό συμβόλαιο συνεργασίας με την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, συνολικού ύψους 160 εκ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης