Τελευταία Νέα
Διεθνή

The Globalist: Οι μεταβολές στην Ευρώπη και οι επιπτώσεις στη γαλλική υπεροχή

The Globalist: Οι μεταβολές στην Ευρώπη και οι επιπτώσεις στη γαλλική υπεροχή
Διπλό πλήγμα για τη Γαλλία, οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην Ευρώπη τα τελευταία 25 χρόνια, σύμφωνα με το Golbalist
Την εκτίμηση ότι η Γαλλία βρίσκεται πλέον σε μειονεκτική θέση στην Ευρώπη, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν διατυπώνει σε δημοσίευμά του, το “The Globalist”.
Ειδικότερα, αναφέρει πως ενώ κάποτε η Γερμανία φοβόταν την ευρωπαϊκή απομόνωση, στις διαπραγματεύσεις για την ελληνική κρίση χρέους διαφάνηκε ότι πλέον είναι σε θέση να υπερασπίζεται δυναμικά τις απόψεις της, αν και διαφέρουν από αυτές της Γαλλίας.
Αυτό αντανακλά όχι μόνο την πρόδηλη γερμανική οικονομική δύναμη, αλλά και την ένταξη στην ΟΝΕ διαφόρων μικρότερων εθνών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, που συχνά λαμβάνουν ακόμα πιο σκληρή θέση από αυτή της Γερμανίας, στο ελληνικό ζήτημα.
Έθνη από τη Βαλτική ως και την πρώην Γιουγκοσλαβία έχουν μετατραπεί σε συμμάχους της Γερμανίας και ακλόνητους υποστηρικτές της «νομισματικής ορθοδοξίας».
Οι αλλαγές στην Ευρώπη, από την ένωση της Γερμανίας και έπειτα, ήτοι περίπου 25 χρόνια, έχουν μεταβάλει τις διμερείς σχέσεις Γαλλίας – Γερμανίας.
Η Γερμανία, υποστηρίζει ο Globalist, δεν λειτουργεί πια ως η ουδέτερη ζώνη ανάμεσα στη Γαλλία και τη Σοβιετική Ένωση.
Αντιθέτως, τώρα ξεπροβάλει μία νέα ζώνη προστασίας, η οποία δημιουργείται από τις πρώην κομμουνιστικές χώρες, που δρουν ως κράτη ανάσχεσης για την προστασία της Γερμανίας έναντι της Γαλλίας.
Στη συνέχεια, το δημοσίευμα επισημαίνει πως στο βραχύ μέλλον αναμένεται να ενταθούν οι προσπάθειες του Francois Hollande, γάλλου προέδρου, και του Matteo Renzi, ιταλού πρωθυπουργού, να δημιουργήσουν μία συμμαχία ενάντια στη γερμανική λιτότητα.
Ανάλογα με το πως θα εξελιχθούν οι καταστάσεις, σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, η Ισπανία και η Πορτογαλία θα μπορούσαν να ενταχθούν στη συμμαχία.
Ωστόσο, τονίζει παράλληλα, η εν λόγω προσπάθεια θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω απομάκρυνση μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας.
Η αδύναμη θέση του Hollande, η οποία έγινε κατάφωρη στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα, ίσως οδηγήσουν τον γάλλο πρόεδρο να σκληρύνει την αντίθεσή του με τη γερμανική κυβέρνηση, καθώς προετοιμάζεται σταδιακά για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, την Άνοιξη του 2017.
Παρασκηνιακά, η πικρία ανάμεσα στο Παρίσι και το Βερολίνο ενισχύεται εδώ και κάποιο διάστημα.
Το αρνητικό κλίμα ενισχύεται, καθώς μια νέα γενιά γερμανών πολιτικών ξεπροβάλει, μια γενιά που είναι λιγότερο υπομονετική με τους γάλλους γείτονες, έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και γενικότερα δεν φαίνονται πρόθυμοι να «τιμήσουν» τη Γαλλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης