Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fitch: Υπό πίεση η αξιολόγηση της Πορτογαλίας μέχρι το τέλος του 2011

tags :
Fitch: Υπό πίεση η αξιολόγηση της Πορτογαλίας μέχρι το τέλος του 2011
Μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του έτους θα παραμείνει η Πορτογαλία υπό αναθεώρηση της πιστοληπτικής της αξιολόγησης (Rating Watch Negative - RWN) σύμφωνα με τον οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings, όταν και θα έχει ξεκαθαρίσει ο ρόλος του προσωρινού μηχανισμού στήριξης της ευρωζώνης, του EFSF.
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης η Πορτογαλία παραμένει υπό πίεση για πιθανή υποβάθμιση, μετά και την εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας που συνεπάγεται το πακέτο στήριξης που έλαβε από την ΕΕ και το ΔΝΤ, καθώς η δημοσιονομική της κατάσταση είναι εύθραυστη και η δυναμική του χρέους της παραμένει. Οι μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης «ψαλιδίζονται» από την πορεία των μακροοικονομικών ανισορροπιών οι οποίες θα παραμείνουν και το 2012. Η Πορτογαλία θα έχει διετή συρρίκνωση της οικονομίας της (2% και το 2011 και το 2012), γεγονός που θα πλήξει τη χρηματοληπτική ικανότητα της.
Η επάνοδος της χώρας της αγορές θα κριθεί από την επιτάχυνση των δομικών μεταρρυθμίσεων, αλλά χωρίς εκπλήξεις η επάνοδος θα γίνει στα τέλη του 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης