Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοντά σε χαμηλό 6 μηνών ο Dow λόγω Κίνας και πετρελαίου – Πτώση 6% για το ADR της ΕΤΕ

tags :
Κοντά σε χαμηλό 6 μηνών ο Dow λόγω Κίνας και πετρελαίου – Πτώση 6% για το ADR της ΕΤΕ
Oι μετοχές στο Χρηματιστήριο της Σαγκάη κατακρημνίστηκαν σήμερα στο -8,5%
Κοντά σε χαμηλό έξι μηνών έκλεισε σήμερα, Δευτέρα, ο Dow Jones, καθώς οι αμερικανικοί δείκτες δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις από το sell off τόσο στην Κίνα όσο και στην αγορά των commodities.
Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχώρησε στο -0,73% και τις 17.441 μονάδες, ο Nasdaq στο -0,96% και τις 5.040 μονάδες και ο S&P 500 στο -0,58% και τις 2.068 μονάδες.
Το ADR της ΕΤΕ κατέγραψε πτώση στο -5,98% και τα 0,93 δολάρια.
Σημειώνεται ότι οι μετοχές στο Χρηματιστήριο της Σαγκάη κατακρημνίστηκαν σήμερα στο -8,5% λόγω των εκτιμήσεων για επιβράδυνση της κινεζικής ανάπτυξης.
Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng China Enterprises, σημείωσε πτώση 4,1%.
Η αίσθηση ηρεμίας που επικρατούσε στο κινεζικό χρηματιστήριο την περασμένη εβδομάδα κατέρρευσε, με τα ερωτήματα της αποτελεσματικότητας των παρεμβάσεων της κυβέρνησης για την άνοδο των τιμών, εν μέσω αδύναμης οικονομικής ανάπτυξης, να εντείνονται.
Τον Ιούνιο, τα κέρδη του βιομηχανικού τομέα στην Κίνας, υποχώρησαν κατά 0,3%, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) κάλεσε την Κίνα να εφαρμόσει άμεσα τα μέτρα στήριξης.
Οι επενδυτές δεν είναι αισιόδοξοι ότι η bull market θα επανέλθει σύντομα, σχολιάζει ο Jimmy Zuo, trader της Guosen Securities.
Ο ίδιος σημειώνει ότι οι επενδυτές προχωρούν σε κατοχύρωση κερδών, μετά την άνοδο του Shanghai Composite πάνω από τις 4.000 μονάδες.
Την ίδια ώρα, το πετρέλαιο υποχώρησε κάτω των 48 δολαρίων, ενώ ο χρυσός ενισχύθηκε οριακά στα 1.092 δολάρια ανά ουγγιά.
Νωρίτερα, το ποσό των 48 δισ. δολαρίων άντλησε το αμερικανικό δημόσιο κατόπιν δημοπρασίας έντοκων γραμματίων.
Ειδικότερα, το επιτόκιο στη δημοπρασία των 3 μηνών εντόκων γραμματίων άγγιξε το 0,050%, ενώ ο συντελεστής κάλυψης στο 3,68 φορές από 3,83 φορές, στην αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία.
Στη δημοπρασία εντόκων εξάμηνης διάρκειας, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 0,145% και ο συντελεστής κάλυψης στο 3,99.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης