Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σημαντική άνοδος στη Wall – Κέρδη άνω του +1% για Dow και S&P 500

tags :
Σημαντική άνοδος στη Wall – Κέρδη άνω του +1% για Dow και S&P 500
Το ADR της ΕΤΕ κατέγραψε άνοδο στο +2,20% και τα 0,92 δολάρια
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν σήμερα, Τρίτη, οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να λαμβάνουν ενθαρρυντικές ενδείξεις από την κινεζικές μετοχές, οι οποίες ανέκαμψαν μετά το μαζικό sell off της Δευτέρας.
Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύθηκε στο +1,09% και τις 17.630 μονάδες, ο Nasdaq στο +0,98% και τις 5.089 μονάδες και ο S&P 500 στο +1,24% και τις 2.093 μονάδες.
Το ADR της ΕΤΕ κατέγραψε άνοδο στο +2,20% και τα 0,92 δολάρια.
Σημειώνεται ότι το ποσό των 50 δισ. γουάν (80,5 δις. δολάρια) θα διοχετεύσει η κεντρική τράπεζα της Κίνας στις χρηματαγορές μέσω αντίστροφων repos επταήμερης διάρκειας, προκειμένου να αντιστρέψει τη μεγάλη πτώση στις αγορές.
Χθες, ο βασικός δείκτης της Κίνας Shanghai Composite υποχώρησε κατά 8,5%, αντιστρέφοντας την ανάκαμψη που είχε δημιουργήσει η κυβέρνηση από τον Ιούλιο.
Αντίστροφα repos που λήγουν αυτή την εβδομάδα θα αποστραγγίσουν 70 δισ. γουάν (καθαρά) από το τραπεζικό σύστημα.
Νωρίτερα, η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανέφερε ότι θα χρησιμοποιήσει διάφορα νομισματικά εργαλεία για να διατηρήσει τα σωστά επίπεδα ρευστότητας έως το τέλος του χρόνου, ενώ πρόσθεσε ότι οι κύριοι οικονομικοί δείκτες της χώρας βελτιώνονται σταδιακά.
Παράλληλα, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 10 μηνών υποχώρησε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το MarketWatch.
Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε τον Ιούλιο στις 90,9 μονάδες από 99,8 μονάδες τον Ιούνιο.
Οι αναλυτές ανέμεναν οριακή πτώση στις 99,1 μονάδες.
Η σημαντική επιδείνωση οφείλεται στην πρόσφατη ελληνική κρίση αλλά και στις ανησυχίες για την Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης