Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα δοκιμασία για τον Μπερλουσκόνι – Σήμερα η ψηφοφορία εμπιστοσύνης

Νέα δοκιμασία για τον Μπερλουσκόνι – Σήμερα η ψηφοφορία εμπιστοσύνης
Σε δοκιμασία βρίσκεται για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι στην Ιταλία, καθώς σήμερα, τελευταία μέρα μίας επεισοδιακής εβδομάδας, ζητά την ψήφο εμπιστοσύνης από το ιταλικό κοινοβούλιο.
Παράλληλα, τα ιταλικά συνδικάτα σε κοινή έκκλησή τους ζητούν από την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι στήριξη για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.  Από την πλευρά της η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, διαμέσου του υπουργού εργασίας, Μαουρίτσιο Σακόνι, απάντησε ότι "η ανάπτυξη προκύπτει σίγουρα από την σύγκλιση μιας πολύμορφης και ετερογενούς βούλησης. Με βάση, όμως, πάντα, τα οικονομικά μέτρα 70 δισεκατομμυρίων, που έτυχαν και της αναγνώρισης της Ευρωπαϊκής Ένωσης".
Είναι η πρώτη φορά που ο ιταλός πρωθυπουργός βλέπει να σχηματίζεται απέναντί του κοινό μέτωπο από συνδικάτα, βιομηχανικό κόσμο και χρηματοπιστωτικό τομέα. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει μέτωπα ανοιχτά και στο εσωτερικό της κυβέρνησής του. Σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την ιταλική οικονομία, οι σχέσεις του με τον υπουργό Οικονομικών Τζούλιο Τρεμόντι βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημείο, ενώ η Λέγκα του Βορρά πιέζει για τη μεταφορά ορισμένων υπουργείων στη Βόρεια Ιταλία υπό την πρόφαση της διοικητικής αποκέντρωσης. Το αίτημα από τον κυβερνητικό εταίρο του Μπερλουσκόνι προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο οποίος υπενθύμισε στον πρωθυπουργό ότι «η Ρώμη είναι η έδρα της κυβέρνησης της αβασίλευτης Δημοκρατίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης