Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Υπήρχε μία συμπεριφορά κοπαδιού στο Χρηματιστήριο – Θα πάρει λίγο καιρό μέχρι να επανέλθει η ισορροπία

tags :
Reuters: Υπήρχε μία συμπεριφορά κοπαδιού στο Χρηματιστήριο – Θα πάρει λίγο καιρό μέχρι να επανέλθει η ισορροπία
Οι μετοχές των τραπεζών έχουν περιθώριο να κατρακυλήσουν κι άλλο την Τρίτη – Μερικές εξαγωγικές εταιρίες ήδη ανακάμπτουν
Για τις βαριές απώλειες του ελληνικού χρηματιστηρίου που έφτασαν και στο 23% κατά το άνοιγμα της συνεδρίασης γράφει το Reuters, που φιλοξενεί και τις δηλώσεις ενός fund manager.
«Υπήρχε μία συμπεριφορά κοπαδιού, πολλοί λίγοι αγόραζαν».
Ο γενικός δείκτης έπεφτε 18% περίπου στα μέσα της συνεδρίασης, που συνιστά τις μεγαλύτερες απώλειες σε μία μέρα στην ιστορία του χρηματιστηρίου. Αντίθετα, ο ευρωπαϊκός FTSEurofirst 300 index, ανέβαινε έστω και ελαφρά.
Η Εθνική Τράπεζα, η μεγαλύτερη εμπορική τράπεζα της Ελλάδας ήταν κάτω κατά 30%, δηλαδή, ενώ στο limit down ήταν και ο συνολικός δείκτης των τραπεζών.
Οι ελληνικές τράπεζες είδαν τα αποθέματά τους να εξαντλούνται, καθώς οι Έλληνες απέσυραν τις καταθέσεις υπό τον φόβο μίας βίαιης εξόδου από το ευρώ και της επιστροφής στη δραχμή.
«Οι μετοχές των τραπεζών έχουν περιθώριο να κατρακυλήσουν κι άλλο την Τρίτη, πριν βγουν εκτός προσφορών» λέει ένας fund manager και προσθέτει.
«Θα πάρει λίγο καιρό μέχρι να επανέλθει η ισορροπία στην αγορά.
Μερικές εταιρίες ήδη το ξεπερνούν, κυρίως αυτές που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, παρά το γεγονός ότι ακόμα πέφτουν.
Ο ΟΤΕ, τα Folli Follie και ο παραγωγός αλουμινίου Μυτιληναίος, που είναι κυρίως εξαγωγικές, είδαν τις αρχικές τους απώλειες να εξομαλύνονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης