Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύμφωνος για το ευρωπαϊκό σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας ο Τρισε

tags :
Σύμφωνος για το ευρωπαϊκό σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας ο Τρισε
Το λόγο τον έχουν τώρα οι αγορές, άφησε να εννοηθεί ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ σε δηλώσεις στα πλαίσια κοινής συνέντευξης τύπου με τον Σουηδό υπουργό Οικονομικών Anders Borg, στις οποίες ανέφερε ότι η δημιουργία μηχανισμού στήριξης που αποφασίστηκε από τη Σύνοδο Κορυφής της περασμένης εβδομάδας ήταν σωστή. Ο Τρισέ, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης στα μέτρα που έχει ανακοινώσει για τη μείωση του ελλείμματος θα καθορίσει την πορεία των παραγόντων της αγοράς.
"Περιμένω ότι η αξιοπιστία [των μέτρων] σταδιακά θα αναγνωριστεί", πρόσθεσε ο κ. Τρισέ ερωτηθείς σχετικά με τα αυξημένα επιτόκια δανεισμού της Αθήνας.
Ο κ. Τρισέ, που την περασμένη εβδομάδα είχε χαιρετίσει την επίτευξη συμφωνίας για την εκπόνηση σχεδίου στήριξης της ελληνικής οικονομίας με τη συμμετοχή των χωρών της ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, χαρακτήρισε τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης "πειστικά και θαρραλέα", επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά τη θέση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ διέψευσε επίσης και την εντύπωση που δημιουργήθηκε, ύστερα από συνέντευξή του, ότι υπήρξε αντίθετος στην παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα.
"Επανέλαβα αυτό που πίστευα πάντα, πως είναι εξαιρετικά σημαντικό τα κράτη μέλη της ευρωζώνης να ασκούν τα ίδια τον έλεγχο [...] με τη μέγιστη ευθύνη", δήλωσε σήμερα ο κ. Τρισέ. "Αλλά έχω πει επίσης ότι η εμπειρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι ευπρόσδεκτη και ότι το ΔΝΤ έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό σε πολλές περιπτώσεις ευρωπαϊκών χωρών. Και μάλιστα στην περίπτωση της Ελλάδας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ήταν παρόν" κατά τις συζητήσεις για ένα σχέδιο αρωγής προς την Αθήνα, κατέληξε ο κ. Τρισέ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης