Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε κάτω από τα 45 δολάρια το βαρέλι

Business Insider: Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε κάτω από τα 45 δολάρια το βαρέλι
Μειώθηκαν και τα αποθέματα κατά 4,4 εκατομμύρια βαρέλια και ήταν 455,3 εκατομμύρια βαρέλια αυτή την εβδομάδα
Το αργό πετρέλαιο κατρακυλάει ξανά, γράφει το Business Insider και προσθέτει ότι το απόγευμα της Τετάρτης η τιμή του έπεσε (2%) στα 44,91 δολάρια το βαρέλι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του West Texas Intermediate (WTI) είναι η πρώτη φορά που υποχωρεί κάτω από τα 45 δολάρια από τον περασμένο Μάρτιο.
Νωρίτερα την Τετάρτη η Energy Information Administration έδωσε στη δημοσιότητα νέα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τα αποθέματα του αργού έπεσαν κατά 4,4 εκατομμύρια βαρέλια και ήταν 455,3 εκατομμύρια βαρέλια αυτή την εβδομάδα.
Μία επική συσσώρευση των αποθεμάτων από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο έρχεται να προστεθεί στις αποδείξεις ότι οι τιμές συμπιέστηκαν εξαιτίας της υπερπροσφοράς που υπήρχε.
Οι ανησυχίες για την υπερπροσφορά που υπάρχει στην αγορά, έχουν στείλει τις τιμές του πετρελαίου ακόμα πιο χαμηλά αυτές τις εβδομάδες, ακολουθώντας έτσι τη βύθιση 50% που είχαν την προηγούμενη χρονιά.
Σε συνδυασμό και με την αναιμική ζήτηση από την Κίνα το αργό πετρέλαιο έπεσε μαζί με άλλα εμπορεύματα σε επίπεδα που δεν είχαν εμφανιστεί ξανά από το 2008.
Στον παρακάτω πίνακα απεικονίζεται η πτώση της Τετάρτης.

fut_chart (27)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης