Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Η Κίνα έχει διαθέσει το αστρονομικό ποσό των 144 δισ. δολαρίων για διασώσει το χρηματιστήριο της

Goldman Sachs: Η Κίνα έχει διαθέσει το αστρονομικό ποσό των 144 δισ. δολαρίων για διασώσει το χρηματιστήριο της
Ποια είναι τα περιθώρια των κινεζικών αρχών και μέχρι πότε θα μπορεί να συνεχίζουν την στήριξη των χρηματιστηριακών αγορών
Το αστρονομικό ποσό των 144 δισ. δολαρίων έχουν διαθέσει οι αρχές της Κίνας για να διασώσουν μέχρι στιγμής τη χρηματιστηριακή αγορά της χώρας, σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς της Goldman Sachs.
Μετά τα υψηλά επταετίας που σημειώθηκαν τον Ιούνιο, οι κινεζικές μετοχές έχουν υποστεί απότομη πτώση που προκλήθηκε από τη μείωση της χρήσης του margin για την αγορά μετοχών.
Τα κινεζικά χρηματιστήρια κατέγραψαν απώλειες μεγαλύτερες του 30% σε τρεις εβδομάδες και είδαν να κάνουν φτερά περισσότερα από 3,200 τρισ. δολάρια αφού οι ιδιώτες επενδυτές έσπευσαν να μειώσουν τη μόχλευση στην αγορά.
Το Πεκίνο έχει λάβει μέτρα για να κρατήσει την πτώση, με αγορές σε μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης, αποφασίζοντας να σταματήσουν οι δημόσιες προσφορές και με τη μείωση στις προμήθειες για συναλλαγές.
Εκτός των ανησυχιών για την πορεία της οικονομίας και φόβων ότι το Πεκίνο ίσως σταματήσει να κλίνει προς χαλαρότερες νομισματικές πολιτικές, την βίαιη διόρθωση έχει τροφοδοτήσει και η εκτίμηση για αύξηση των επιτοκίων από την Fed το τέταρτο τρίμηνο.
Το ερώτημα πλέον που τίθεται εδώ είναι ποια είναι τα περιθώρια των κινεζικών αρχών και μέχρι πότε θα μπορεί να συνεχίζουν την στήριξη των χρηματιστηριακών αγορών, καταλήγει η Goldman Sachs.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης