Τελευταία Νέα
Διεθνή

El Pais: «Οξυγόνο» λαμβάνουν οι ελληνικές τράπεζες μετά τις απώλειες 63% σε τρεις ημέρες

El Pais: «Οξυγόνο» λαμβάνουν οι ελληνικές τράπεζες μετά τις απώλειες 63% σε τρεις ημέρες
Δυναμική η ανοδική αντίδραση των τραπεζικών μετοχών, σημειώνεται
Στην ανοδική αντίδραση των τραπεζικών μετοχών στη συνεδρίαση της Πέμπτης αναφέρεται δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «El Pais», στο οποίο τονίζεται ότι οι ελληνικές τράπεζες λαμβάνουν οξυγόνο ύστερα από την πτώση 63% που κατέγραψαν τις τρεις πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας του ελληνικού χρηματιστηρίου.
«Η αγορά φαίνεται να έχει βρει μια ισορροπία ύστερα από την πτώση», ανέφερε σε δηλώσεις του στο Reuters ο Τάκης Ζαμάνης, επικεφαλής αγορών στην Beta Χρηματιστηριακή, προσθέτοντας ότι «οι αγοραστές έχουν επιβληθεί και αυτό επηρεάζει τη γενικότερη κατάσταση στην αγορά».
Όπως σημειώνει η ισπανική εφημερίδα, παρά τη βελτίωση στη διαπραγμάτευσή τους στο χρηματιστήριο, οι ελληνικές τράπεζες έχουν ένα ακόμη πρόβλημα να λύσουν βραχυπρόθεσμα, που δεν είναι άλλο από την ανακεφαλαιοποίησή τους.
Τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και οι πιστωτές της εκτιμούν ότι αυτό πρέπει να γίνει πριν από τα τέλη του έτους, με την Ε.Ε. να υπολογίζει το κόστος ανακεφαλαιοποίησης του τομέα μεταξύ 10 και 25 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος θα είναι δύο μήνες – κλειδιά για την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, με τον Νίκο Κοσκολέτο να σημειώνει σε δηλώσεις του στο Reuters ότι «το κλειδί τώρα είναι το αποτέλεσμα των τεστ που πρέπει να φέρουν εις πέρας οι ρυθμιστικές αρχές».

Μεταφραστική επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης