Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στις ευρωαγορές – Στο επίκεντρο αποτελέσματα και στοιχεία μακρο σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Απώλειες στις ευρωαγορές – Στο επίκεντρο αποτελέσματα και στοιχεία μακρο σε Ευρώπη και ΗΠΑ
Η ανακοίνωση των στοιχείων για τη μισθοδοσία στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα παρέχει ορισμένες ενδείξεις σχετικά με το αν η ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας, FED, θα αποτελέσει την πρώτη μεγάλη κεντρική τράπεζα που θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων
Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στη συνεδρίαση της Παρασκευής, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, των στοιχείων για την βιομηχανική παραγωγή χωρών της ζώνης του ευρώ, αλλά και στη γνωστοποίηση αργότερα σήμερα, των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ.
Η ανακοίνωση των στοιχείων για τη μισθοδοσία στις ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα παρέχει ορισμένες ενδείξεις σχετικά με το αν η ομοσπονδιακή τράπεζα της χώρας, FED, θα αποτελέσει την πρώτη μεγάλη κεντρική τράπεζα που θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους και στα στοιχεία που ανακοινώνονται για τη βιομηχανική παραγωγή σε χώρες της ζώνης του ευρώ, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία.
Σημειώνεται ότι η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία σημείωσε πτώση – έκπληξη, ενώ και στη Γαλλία καταγράφηκε πτώση, όταν και στις δύο περιπτώσεις αναμενόταν ενίσχυσή της.
Στα της συνεδρίασης, περί τις 10:35 π.μ., ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει πτώση 0,43%, στις 11.534,80 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,11%, στις 6.740 μονάδες και στο Παρίσι, ο CAC 40 υποχωρεί κατά 0,37%, στις 5.173,30 μονάδες.
Στις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας, ο δείκτης IBEX 35 στη Μαδρίτη κινείται χαμηλότερα κατά 0,35%, στις 11.214,50 μονάδες, ενώ ο FTSE MIB στο Μιλάνο είναι σε οριακά θετικό έδαφος και στις 23.825 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση 0,41%, στις 399,07 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης