Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απογοητευτική η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία - Ελλάδα και γεωπολιτικές εντάσεις επηρεάζουν την ανάπτυξη

Απογοητευτική η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία - Ελλάδα και γεωπολιτικές εντάσεις επηρεάζουν την ανάπτυξη
Μια σημαντική βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στη Γερμανία, μεσοπρόθεσμα είναι απίθανη
Τις ανησυχίες των επενδυτών για τις συνέπειες των τελευταίων εξελίξεων με την Ελλάδα αποτυπώνει το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Αύγουστο.
Σύμφωνα με τον δείκτη Zew της Γερμανίας, μπορεί οι επιχειρηματικές προσδοκίες να αυξήθηκαν στις 65,7 μονάδες, από 63,9 μονάδες τον Ιούλιο, η έρευνα των μελλοντικών προσδοκιών δείχνει μια γενικότερη απογοήτευση με την ανάγνωση των 25 μονάδων, κάτω από τα επίπεδα του περασμένου μήνα των 29,7 μονάδων και πολύ χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών των 31.9 μονάδων.



Τα δεδομένα αυτά έρχονται να προστεθούν στα αρνητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα και τα οποία έδειξαν ότι η βιομηχανική παραγωγή της Γερμανίας μειώθηκε κατά 1,4% τον Ιούνιο.
Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο του Zew, καθηγητή Clemens Fuest η γερμανική οικονομία εξακολουθεί να λειτουργεί ομαλά.
Ωστόσο, υπό τις παρούσες γεωπολιτικές και οικονομικές συνθήκες της παγκόσμιας οικονομίας μια σημαντική βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στη Γερμανία, μεσοπρόθεσμα είναι απίθανη.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το οικονομικό κλίμα έχει μειωθεί.
Οι αναλυτές της BNP Paribas αναμένουν, με τη σειρά τους, αύξηση 0,5% στο γερμανικό ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο, αλλά όπως αναφέρουν, μια σταθεροποίηση στην ανάπτυξη δεν είναι απαραίτητα καλη για το ευρώ.
Μάλιστα, οι αναλυτές της BNP προειδοποιούν ότι βελτίωση του κλίματος εμπιστοσύνης στη Γερμανία δεν θα πρέπει να θεωρείται ως μια καλή είδηση ​​για το ευρώ, καθώς είναι πιθανό να ενθαρρύνει εκροές από τους επενδυτές της ευρωζώνης σε αγορές του εξωτερικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης