Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χαμηλότερη της αναμενόμενης η ανάπτυξη στη Βρετανία

Χαμηλότερη της αναμενόμενης η ανάπτυξη στη Βρετανία
Η βρετανική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμούς χαμηλότερους των αναμενόμενων – κατά 1,3% σε σύγκριση με προβλέψεις για 1,7% - το 2011, σύμφωνα με εκτιμήσεις του σχετικού δείκτη που καταρτίζει η Ένωση Βιομηχάνων της χώρας (CDI).
Αντίστοιχα για το 2012, η βρετανική οικονομία προβλέπεται ότι θα αναπτυχθεί κατά 2,2%.
Όπως υποστηρίζουν οι αναλυτές της CDI, οι συνθήκες που επικρατούν στην παγκόσμια οικονομία, συμπεριλαμβανομένης της κρίσης χρέους των χωρών της ζώνης του ευρώ και του τσουνάμι που έπληξε την Ιαπωνία, είχαν άμεσες συνέπειες στην οικονομική ανάπτυξη της Βρετανίας κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα και με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία της χώρας πριν από μερικές ημέρες.
Η Ένωση Βιομηχάνων της  Βρετανίας εκτιμά επίσης ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί περισσότερο από το αναμενόμενο το Φθινόπωρο.
Παρά ταύτα η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα που βρίσκονται σήμερα τουλάχιστον έως το τέλος του 2012 λόγω των προβλέψεων για χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Σε συνέντευξή του στο CNBC, ο διευθυντής του CBI τόνισε ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα πρέπει να είναι προσεκτική σε οποιαδήποτε απόφαση για αλλαγή της νομισματικής της πολιτικής, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας δεν πρέπει να κάνει πίσω στις προτάσεις της για τη φορολογική μεταρρύθμιση, όπως έχει διαρρεύσει τις τελευταίες ημέρες, καθώς, όπως είπε, στόχος τους είναι να απλοποιηθούν οι δομές και να διευκολυνθούν οι ξένοι επενδυτές.
Ο κ. Cridland προέβλεψε αύξηση 4% στις επενδύσεις για το 2011 και περαιτέρω ενίσχυση κατά 9% το 2012.
Τέλος υπεραμύνθηκε του ρόλου του ιδιωτικού τομέα στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, παρά τα ποσοστά ανεργία που αγγίζουν το 7,7% και θεωρούνται πολύ υψηλά, καθώς όπως τόνισε σε περιόδους ύφεσης θα μπορούσαν να έχουν χαθεί πολύ περισσότερες θέσεις εργασίας από αυτές που έχουν χαθεί έως τώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης