Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις στις ευρωαγορές λόγω Κίνας – Πτώση -2,68% για τον γερμανικό DAX

Ισχυρές πιέσεις στις ευρωαγορές λόγω Κίνας – Πτώση -2,68% για τον γερμανικό DAX
Ο ιταλικός FTSE MIB μειώθηκε στο -1,12% και τις 23.698 μονάδες
Σημαντική πτώση κατέγραψαν σήμερα, Τρίτη, οι ευρωπαϊκοί δείκτες, δεχόμενοι ισχυρές πιέσεις από τη μεγαλύτερη υποτίμηση (-2%) του κινεζικού γουάν κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών.
Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κατέγραψε πτώση στο -1,46% και τις 394 μονάδες, ενώ ο FTSE 100 στο -1,06% και τις 6.665 μονάδες.
Στη Φρανκφούρτη, ο DAX υποχώρησε στο -2,68% και τις 11.294 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 στο -1,86% και τις 5.099 μονάδες.
Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB μειώθηκε στο -1,12% και τις 23.698 μονάδες και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 στο -1,41% και τις 11.152 μονάδες.
Στην υποτίμηση του εθνικού νομίσματος, γουάν, προχώρησε εντός της ημέρας, η κεντρική τράπεζα της Κίνας ύστερα από μια σειρά απογοητευτικών μακροοικονομικών στοιχείων, που οδήγησαν το νόμισμα στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και τρία χρόνια.
Η κεντρική τράπεζα περιέγραψε την υποτίμηση ως «έκτακτη υποτίμηση» της τάξης του 2%, στη βάση μιας νέας φόρμας διαχείρισης της συναλλαγματικής ισοτιμίας που αντικατοπτρίζει καλύτερα τις δυνάμεις της αγοράς.
«Δεδομένου ότι το εμπόριο προϊόντων της Κίνας συνεχίζει να καταγράφει πλεονάσματα σχετικά μεγάλα, η πραγματική σταθμισμένη συναλλαγματική ισοτιμία του γουάν εξακολουθεί να είναι σχετικά δυνατή έναντι άλλων παγκόσμιων νομισμάτων και αποκλίνει από τις προοπτικές της αγορές», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τράπεζα.
Γι' αυτό, προστίθεται στην ανακοίνωση, είναι αναγκαίο να βελτιωθούν περαιτέρω οι μέσες τιμές spot του γουάν προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες της αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης