Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Συντριβή αμερικάνικου ελικοπτέρου στην Ιαπωνία – Εφτά τραυματίες

Reuters: Συντριβή αμερικάνικου ελικοπτέρου στην Ιαπωνία – Εφτά τραυματίες
Το ελικόπτερο παραμένει καταστρεμμένο πάνω στο πλοίο που επιχειρούσε να προσδεθεί
Στρατιωτικό ελικόπτερο των ΗΠΑ καταστράφηκε κοντά στο ιαπωνικό νησί Οκινάβα, κατά τη διάρκεια μίας εκπαιδευτικής αποστολής με συνέπεια να τραυματιστούν εφτά άτομα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
To ελικόπτερο έπεσε κατά τη διαδικασία πρόσδεσης στο κατάστρωμα του πλοίου USNS Red Cloud περίπου 20 μίλια ανατολικά του νησιού Οκινάβα, σύμφωνα με τις αμερικάνικες ένοπλες δυνάμεις στην Ιαπωνία.
Το ελικόπτερο παραμένει για την ώρα στο κατάστρωμα του πλοίου και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο ναυτικό νοσοκομείο του Camp Forest.
To ατύχημα συνέβη σε μία περίοδο που η Ιαπωνία διαπραγματεύεται με τον κυβερνήτη της Οκινάβα προκειμένου να κατασκευαστεί εκ νέου μία βάση του ναυτικού των ΗΠΑ σε μία αραιοκατοικημένη περιοχή του νησιού.
Οι κάτοικοι της Οκινάβα, όπου έγιναν αιματηρές μάχες κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου έχουν εκφράσει εδώ και καιρό την αντίθεσή τους με την παραμονή δεκάδων χιλιάδων Αμερικάνων στρατιωτών και στρατιωτικών εγκαταστάσεων των ΗΠΑ στο 18% της επιφάνειας του νησιού τους.
Πολλοί κάτοικοι συνδέουν τις αμερικάνικες βάσεις με ατυχήματα, εγκλήματα και τη μόλυνση.
«Το ατύχημα είναι πολύ λυπηρό» είπε ο γενικός γραμματέας Yoshihide Suga, μετά από συνάντηση με τον κυβερνήτης της Οκινάβα Takeshi Onaga και πρόσθεσε.
«Η κυβέρνηση ζητάει επίμονα από τις ΗΠΑ να δώσουν λεπτομέρειες για τα αίτια του ατυχήματος, έτσι ώστε να μην επαναληφθεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης